Nyhet: Eko Knäcke från Leksands Knäckebröd!

Jag fick ett sött litet paket ifrån Leksands knäckebröd igår med deras nyaste produkter samt en förpackning med ett supergott te som jag redan har hunnit druckit 2 ggr, riktigt gott. Det var även en söt liten lapp och en pin med en Dalahäst på som Kevin fick av mig faktiskt, han älskar sånt så jag satte fast den på hans jacka imorse innan skolan, snacka om att han var nöjd.
 
Jag var nerbjuden till Stockholm på event med Leksands knäcke också om det är den här veckan (minns inte riktigt) men fick lov att tacka nej så jag är glad att jag fick hem dessa nyheter så jag fick testa dom ändå. Men Leksands knäcke brukar alltid skicka saker till mig och det uppskattar jag verkligen för är det något jag äter så är det hård bröd, knäckesticks etc.. Kevin äter hellre mjukt bröd på morgonen och jag är tvärtom. Nog för jag älskar mjukt bröd också, helst nybakat MEN jag gillar när det är knaprigt i munnen;).
 
Leksands knäckebröd släpper alltså 2 st nyheter i form av ekologiskt knäckebröd. Deras 2 nya smaker har alla dom egenskaperna som gjort Tre kullor till knäckebrödsälskarnas favorit, men dessa knäcken är alltså dessutom ekologiska.
 
Leksands knäckebröd tycker inte att detta är så märktvärdigt då dom har varit miljösmarta sen 1957. Dom har fossilfri produktion, återvunnen värme från ugnarna, eget källvatten, korta transporter - och självklart är spannmålen svenska och råvarorna naturliga. Dom bakar bara bröd av sånt du känner till, så glöm det där med konstiga tillsatser och E-nummer.
 
Ändå slår dom sig gärna lite på bröstet när dom nu presenterar ekologiskt tunnbröd med soltorkade tomat, korn och oregano som är ena smaken samt dinkel, wuinoa, havre och linfrö på den andra. Det mesta passar till brödet, men dom rekommenderar särskilt en god soppa till Soltorkad tomat och en smakrik ost till Dinkel.
 
Jag vet en tjej som skulle vilja sätta tänderna i dessa förpackningar, min goda vän Elin. Allt ska vara eko enligt henne och hon har fått mig lite på det spåret MEN jag behöver inte ha det strikt. Hur är det med dig, måste allt vara ekologiskt!?
 
Detta är smaken med soltorkad tomat och varje förpackning innehåller 120 g och kostar cirka 26:-. Det ekologiska knäckebrödet finns i butik från slutet av Januari.
 
Jag testade med endast lite smör på och detta bröd har en tydlig smak av oregano samt lite soltorkad tomat. Brödet är  k r i s p i g t  kan jag lova, mums i min mun!
 
Detta är smaken med Dinkel och den var riktigt god faktiskt, jag trodde inte att jag skulle gilla det men det gjorde jag. Det är lite nötig smak över brödet och jag vart faktiskt sugen på en riktigt krämig prästost på den eller en ost med kummin i, vet inte hur det kommer sig ha ha men jag blev bara det..Rekommenderer er att testa dessa, kanske till nästa ost & "kex" kväll så kanske ni kan köra dessa istället för kexen.
 
Ett stort plus för dom riktigt snygga kartongerna måste jag säga, en härlig färgklick i köket.
 
 
bloggse - dalarna - eko - ekologiskt - falun - leksand - leksandsknäckebröd - matblogg - nyhet - pressutskick - te