Kycklingfilé med ris, currysås&haricots verts

Vi har ätit otroligt mycket kyckling på slutet, jag är helt enkelt inne i någon sorts kycklingperiod men det är gott, man kan variera på så många olika sätt och det är magert protein. Något jag åt mycket när jag var yngre var kyckling med ris och currysås men det har blivit sämre med det dom sista åren. Fråga mig inte varför, det har bara blivit så men för någon vecka sedan så vart jag så himla sugen på det och det är bra enkelt att svänga ihop. Currysåsen gör jag alltid själv, det är så busenkelt så man kan nästan göra den med ögonbindel. Jag brukar använda hackat äpple när jag fräser på lök och curry i smör men denna gång hade jag inte något äpple hemma så jag använde faktiskt äppelmos, mums! Fräs 1 finhackad, liten gul lök tillsammans med cirka 1/2 - 1 tsk curry i en kastrull på mellanvärme. Löken ska inte ta färg utan bara svettas och curry avger mer smak när du fräser på den. Ha i cirka 1/2-1 dl vitt vin i din lök/curryblandning och låt det fräsa en stund så alkoholen kokar bort. Tillsätt sedan  3-4 dl grädde beroende på hur många ni är som ska äta, samt 1 tärning höns eller kycklingbuljongtärning. Låt detta puttra ihop en stund och red av såsen med maizenaredning. Tillsätt äppelmos (har du äpple hemma så finhacka den och fräs tillsammans med lök/curry) låt koka in och smaka av med salt, peppar och möjligtvis lite mer curry.

Jag delar alltid kycklingfilén på mitten för jag tycker alltid dom är så himla tjocka.

Gelé är såååå himla gott att ha till denna rätt, testa vettja!

Något mer som är himla gott till är smörstekt lök och haricots verts. Mums!

Endast salt och peppar på kycklingen, stek i smör!

Enkelt och god husmanskost!

currysås - enkellunch - kycklingfile - kycklingrätt - ris