Ugnsrostade tomater

Ibland till frukost så brukar jag göra den lite matigare med äggröra, ugnsrostade tomater och stekt zucchini. Detta passar även utmärkt att äta under sommaren som ett lättare mellanmål eller lunch, brukar också passa perfekt efter en härlig morgonpromenad på sommaren. Då kan jag även göra i ordning en smoothie och dricka till eller så äter jag några skivor av mitt egna sesam knäcke jag brukar göra och som jag blir påmind av just nu att göra en ny sats av då dom är slut för länge sen. Recept på dom hittar du → här. Men dessa tomater kan du variera och tillsätta till så många olika maträtter och dom är så himla goda samt enkla att göra. Jag har verkligen blivit en sucker för tomater, tycker dom är så goda och smakerna blir helt magiska när man rostar tomater i ugnen tillsammans med olja, vinäger och örter. Jag skulle nog bara kunna sitta och trycka i mig ugnsrostade tomater med en bit gott bröd och kanske en härlig len fetaost under sommaren. Dessa tomater har jag smaksatt med rosmarin och timjan på burk men om man har färska örter hemma så är det ännu godare... enligt mig. I sommar är min plan att odla fram massor med olika tomater, små, stora, gröna, gula, orange och knöliga. Jag tycker dom är allra finast av alla tomater... ni vet sånna som inte har en perfekt rund form utan verkligen veckiga osv. Sitter du på några tips och goda tomater att odla fram? Lämna gärna en kommentar i så fall.. Ugnsrostade tomater 400 gram Tomater, små eller stora... små är godast, då exploderar dom helt underbart i munnen. 3-4 msk olja (raps eller mat) 2-3 msk balsamvinäger (mörk) färska örter, t.ex timjan, rosmarin (eller på burk om du inte har färska) salt nymald svartpeppar Sätt ugnen på 150 grader. Lägg tomaterna i en ugnsfast form, har du hela stora tomater så delar du dom på mitten 1 gång. Häll över olja, balsamvinäger, örter, salt & peppar. Ställ in i mitten av ugnen och rosta cirka 1 - 1 1/2 timme. Du kan absolut köra tomaterna längre men då skulle jag rekommendera att vrida ner temperaturen på ugnen. Ibland kör jag endast på 50 grader men då kan dom stå i ugnen en hel eftermiddag.. Ni ser vad saftiga dom är och jag lovar att dom är fullproppade med smaker. Supergott att ha som tillbehör till en risotto, recept på en supergod risotto jag gjorde i somras har du → här. Jag brukar även toppa med lite flingsalt ibland precis innan servering och färska örter om jag har.. Hoppas att du kommer testa att göra dessa supergoda ugnsrostade tomater och bli lika fast vid dom som mig... Förresten, var det någon som lyssnade på mig i förmiddags när jag gästade P4 Dalarna? Superkul var det i alla fall och mycket trevligt. Ha en fortsatt fin dag, här är det riktigt kallt idag så jag myser runt i dubbla strumpor, har ljus tända och dricker té, brr riktigt vintrigt ute och kallt inne (jag är en otrolig fryslort). Ta hand om er, stor kram.
recept - tillbehör - tomater - ugnsrostadetomater - vegetariskt