Tips till er med känslig mage + odling

Fler än jag som satt krasse? Jag har aldrig gjort detta förut men är ju löjligt enkelt, lägg papper på ett fat, på med frön och håll papperet fuktigt hela tiden. Växer så det knakar och mums för att ha på morgonmackan!

Mitt absolut favorit te just nu, det här är så himla gott så detta rekommenderar jag er!

Jag som har känslig mage för gluten kom över en artikel för ett tag sen om att människor med känsliga magar för just gluten kunde även vara känslig för havregryn. Då trillade poletten ner varför jag nästan jämt fick så ont i magen varje gång när jag åt müsli till exempel och ett tag åt jag så hemskt mycket havregrynsgröt, fick sjukt ont så fick lov att sluta med det. Nu när jag köper müsli kollar jag alltid innehållsförteckningen så att det inte är havregryn i och det finns några från Risenta, eller ja det finns säkert fler märken men det är bara dom jag har hunnit testa. SÅ tips om du är känslig mot gluten men inte har en glutenallergi, prova att utesluta havregrynen få se om du känner skillnad. Ägg, jisses vad vi äter ägg just nu i denna familj. Har nog aldrig hunnit avverka så många plattor på typ 1 månad, men mycket bra är det i dom och en dröm är att ha egna hönor så vi kan plocka våra egna ägg ute på gården. Får hoppas att den drömmen snart blir sann, med tanke på hur mycket det ska odlas på denna gård också så vore det ännu bättre med höns som kan få gå runt och sprätta. Liljor, älskar dom och Björn köpte hem 2 buketter i helgen när jag bad han köpa hem några fina blommor. Har blivit mer snittblommor här hemma på slutet och jag är kär. Mina tankar på att sätta egna lökar här ute på gården är i uppstarten, måste bara fundera ut vart dom ska passa bäst samt vilka sort. Några liljeodlare där ute som sitter på härliga tips?

Mera eko införs hela tiden i hemmet

Jag köpte hem sjukt mycket "påsk" godis i helgen, var så bra pris så jag passade på och tanken var väl att vi skulle ha lite i helgen och spara resten till nästa helg men med tanke på godisråttorna i denna familj så är jag osäker på om det kommer finnas något kvar tills dess ha ha. Var länge sen jag käkade naturgodis så jag köpte även hem lite sånt, jag älskar ju nötter & frön i alla slags former så typ cashewnötter med mörk choklad eller hasselnötter med choklad är ju bara så mums. Likaså mandlar med choklad och kanel, mums! Är du mer för smågodis eller naturgodis? Min lilla sjukling som jag snart ska gå upp och väcka, hörde att han satt i nån laddare i väggen vid 04-inatt, vad han nu gjorde vaken då vet jag inte men vet att på morgonen dagen innan så hade han feber och hostade som en dåre så han kanske hade nått dilerium inatt . Han kan då inte ha varit superdålig för då hade han kommit in till mig.. Men det är bra att han sover, hans kropp behöver det så han kan bli frisk snabbare. Odlingen får framåt här hemma, alla mina tomatfrön jag satt för några veckor sen har kommit upp och förra helgen satte jag olika sorter med chili. Där har endast 3 st kommit upp och alla dom 3 är Jalapenos. Har även satt örter och där har timjan kommit.. Odlar ni något? Kevin ska odla 3 st olika saker i år och har satt 2 av dom, djungelgurka och chili men ingen har kommit upp än. Dock så var det inte så många dagar sedan som vi satte dom så är inte alls konstigt. Sen ska han även så rainbow mix av morötter men dom sätts direkt ute sen när det blir varmare. Julia, Björn´s dotter ska odla melon och tomater (har jag för mig). Hon äter tomater som det vore godis därför måste vi odla tomater som sjutton så det inte går åt lika fort ;-) . Men jag älskar också tomater... Det där med melon har jag ingen erfarenhet av alls så måste läsa på lite om det. Men kul att dom vill odla och sköta om sina plantor. NU är det dags att kolla om sonen vaknat. Ha en fin Måndag! Kram på er..
dalarna - djurås - frukost - havregryn - känsligmage - matblogg - odling