Kycklingfilé med rostad fänkålsmorot&chèvrekräm

Min fina vän Madde var hit med sin vovve Salsa och hälsa på idag, hon skulle hjälpa med att ställa iordning uteplatsen inför vintern och jag lovade henne lunch. Jag hade chèvre kvar i kylen sedan våran pizzakväll för cirka 1 vecka sen så jag gjorde fänkålskryddade morötter i ugn och hjälp vad gott det var. Ganska enkelt recept..
 
• Morötter
• Palsternacka, hade 1 i kylen så den stackaren fick åka med
 
• Olja
• Fänkål
• Flingsalt
• Svartpeppar
 
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och dela morötterna på mitten. Lägg dom i en ugnsfast form, ringla på lite olja, dra några varv med svartpepparkvarnen och mortla fänkålen tillsammans med flinsaltet. Strö kryddblandningen över morötterna/palsternackorna och ställ formen i mitten av ugnen cirka 20-30 min.
 
När du tar ut dom så smular du chèvre över rotfrukterna, på med rostade pinjenötter samt ringla på lite honung.
 
 
Till detta serverade jag stekt kycklingfilé och eftersom dom är ganska tjocka så delade jag en på mitten, det räckte till oss två. Inga konstigheter där, steker i smör och smaksätter med salt/vitpeppar.
 
Smörstekte även snack paprika, älskar dom. Det är också bara salt/vitpeppar på dom, supergoda!!. Har du inte testat att steka på dessa godbitar så rekommenderar jag dig starkt att göra det och dom ska inte fräsa länge. Bara få fin yta runt om. Sen gjorde jag även en chèvrekräm på grekisk yoghurt, chèvre, honung och nymald svartpeppar.
 
Mycket god lunch, nu vart jag hungrig av att skriva det här inlägget så måste nog rota fram något gott;).
chevre - kyckling - lunch - middag
2
Anonym

Alltså jag är så galet sugen på getost, bara längtar till bebis kommit ut och jag får unna mig 100000 stycken! Ungefär så jag känner nu.. ;)

Linda

Ha ha ha ja man brukar alltid vara sugen på sånt man inte får äta, men tänk vad mycket godare det kommer bli för dig när du väl får äta det:)