Napolitansk pizza m. basilika, pesto&kallrökt skinka

En annan sak som är otroligt viktig också är mozzarellan du lägger på pizzan, det får absolut inte vara en mozzarella med mycket vätska i sig för då kommer den släppa i ugnen och din botten kommer inte få samma yta, den blir mer mot det degiga håller. Jag valde att dela upp mozzarellan tidigare på dagen, riv sönder den i mindre bitar bara. Jag använde buffelmozzarella som jag har för mig att jag läste, att man inte skulle använda då det är mycket vätska i den MEN det funkade för efter jag rivit sönder den i mindre bitar så fick den ligga i en lite "kaffesil" över ett glas och rinna av. Sen lindade jag in den i hushållspapper och la den i kylen fram till pizza skulle gräddas. Pizzan vart verkligen super! Så, är ni sugna på receptet nu då 😃 .

Napolitansk pizza
5 pizzor
5 dl vatten
25 g salt
2-3 gram jäst
800-900 gram mjöl (jag använde Ramlösa kvarn Manitoba cream, hittar du Tipo 00, toppen!)
Blanda ingredienserna och knåda degen cirka 15 minuter. Låt jäsa i 1-2 timmar, knåda igen och forma 5 degbollar. Lägg på plåt med handduk över och låt dem jäsa 5-6 timmar i rumstemperatur eller ännu längre i svalare temperatur.
En annan sak som är OTROLIGT viktig är att du ska INTE använda kavel när du ska baka ut pizzorna. Utan du håller i den i luften hängandes nedåt, börja trycka inifrån med tummarna på ena sidan av degen och dina andra fingrar från andra sidan degen, snurra degen hela tiden ut till önskad storlek. Jag rekommenderar inte att göra pizzan hur stor som helst bara, är det svårt att få ut den så kan du även dra i den lite så den tänjer ut sig. Lämna gärna en härlig liten kant längst ut.
Ugn: Sätt ugnen på högsta värmen och ställ in en plåt så den blir super duper varm. När du har fått ut din deg så tar du ut plåten, lägger på degen och fyllning. Börja med krossade tomater, ost och sen dina ingredienser. Ställ in plåten i mitten av ugnen och grädda cirka 10 minuter. Alla ugnar är olika så du får hålla lite kolla på pizzan, blir det för mycket färg så ta ut den tidigare och är det inge färg väntar du en stund till.










Dagen efter så hade jag fått mer kläm på hur man kör dom i ugnen så färgen vart desto finare på dom.
















