Rökflis - Trapiche Smoak Wood

- Detta inlägg innehåller pressutskick -

Lagomt till grillsäsongen startar så fick jag hem ett paket med rökflis från Trapiche.  Det sjuka är att jag har pratat med Björn om att vi måste testa att köpa hem olika flis och testa i år för jag har aldrig gjort det så kommer detta med posten, ödet! Detta flis är smaksatt med vinet *Trapiche Malbec Oak Cask för en fylligare smak på det man grillar. När man lägger flisen på grillen fungerar det både som smaksättare samtidigt som råvarorna både blir mörare och saftigare. * Grillmässan har utsett Trapiche Malbec Oak Cask till årets grillvin 2018. Samtidigt blir det ett kärt återseende för alla grillentusiaster när Trapiches storsäljande grillflis, Trapiche Smoak Wood tagits fram i samarbete med Lilla Rökeriet som återvände till butikshyllorna den 30 april. Det röda vinet från Trapiche lyfts ofta fram som ett fylligt, smakrikt vin som passar utmärkt till grillade rätter, och utmärkelsen ör ytterligare en fjäder i hatten för det argentinska vinhuset. Utmärkelsen innebär också ett perfekt tillfälle för Trapiche att utöka sitt samarbete med grillmästaren Mats Green som driver Lilla Rökeriet. - Att sätta smak på sommarmaten med Trapiche Smoak Wood är ett säkert kort när man vill boosta smakerna i maten man grillar, utan att krångla till det. Vinet i kombination med ekflis ger en rökig touch som förhöjer smakerna. Ju längre tillagningstid när man grilla med ekflis, desto djupare röksmak får maten, säger Mats Green på Lilla Rökeriet. Svenskarnas intresse för grillning ökar varje år. Grillmässan slog förra året rekord med över 38 000 besökare, och att trenden att grilla med smaksatta flis är större än någonsin märktes inte minst av att förra årets produktion av Trapiche Smoak Wood tog slut på nolltid. Trapiche Smoak Wood kommer att finnas att beställa på Lilla Rökeriets hemsida och kostar 79:-.

Direktlänk vin → Systembolaget   Direktlänk → Lilla Rökeriet

Att grilla med rökflis är inte svårt eller tidskrävande. Det är ett enkelt sätt att sätta guldkant på din grillning. Mats Greens från Lilla Rökeriet har delat med sig av sina bästa röktips - vilket för det hela ännu enklare. Så lyckas du med grillflis: • När glödbädden i kolgrillen är perfekt, lägger man ett par deciliter röklis i kanten på grillen och väntar tills det utvecklas en fin, vit rök. • Grilla sedan köttet indirekt, det vill säga - lägg köttet i kanten på grillgallret, ovanför rökflisen och inte direkt över grillkolen. • Se till att det är bra lufttillförsel i grillen så att värmen sprider sig jämt. Om du önskar mer och tjockare rök - testa att blötlägga träflisen i en halvtimme innan du börjar grilla. • Det går utmärkt att använda rökflisen även när man grillar med gasgrill. Använd då en röklåda eller en röktub - sätt bara in röklådan eller röktuben och se till så att flisen börjar ryka innan du börjar grilla köttet. • Tips för att göra en god sås: samla upp köttsaften i ett tråg under köttet och använd som bas till en smakfull och rökig sås. Den gifter sig utmärkt med både lättrökt och lite hårdare rökt kött.

Ska bli riktigt spännande att testa detta någon dag. Brukar du köra med flis?

grillflis - lillarökeriet - pressutskick - trapiche