Saftig morotskaka med marsipan, gräddfil&kardemumma

För några veckor sedan så bakade jag en härlig, mjuk kaka sprängfylld med smaker. Jag älskar mandelmassa/marsipan, jag minns när jag var liten och det bjöds på tårta så åt jag bara marsipanen ovanpå tårtan för jag var inte alls så förtjust i grädden. Men så är väl dom flesta barn, och man ville ha den fina figuren på toppen av tårtan. Var liksom det som var höjdpunkten på tårtan, allt annat petades det mest i.. Det är lika med semlan, jag älskar det goda i mitten, mums. Nu har jag en till favorit, den här kakan då den innehåller otroligt mycket marsipan och nästan inget mjöl. Så har ni marsipan eller mandelmassa över hemma i nått skåp, testa gärna denna goda kaka. Det som gör den så saftig är dom rivna morötterna och för att göra kakan extra god så använde jag även gräddfil. Receptet finner ni längre ner.. Saftig morotskaka med marsipan, gräddfil & kardemumma 10 bitar 250 gram grovrivna morötter 250 gram marsipan 4 ägg 1 1/2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 dl gräddfil 1 tsk kardemumma en nypa salt smör till formen Sätt ugnen på 200 grader. Riv morot och marsipan (finns marsipan på tub som ser precis ut som mandelmassa men funkar lika bra med mandelmassa också) grovt. Vispa äggen poröst, blanda ner gräddfil, marsipan och morötter lite försiktigt. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och salt i skål bredvid, sedan blandar du ner det i äggblandningen och rör till en jämn smet. Smöra en avlång form, jag brukar använda kokosflingor för att bröa formen och ge det lite extra smak. Häll i smeten och grädda 30-40 minuter..Känn med sticka om den är klar. Ta ut och låt svalna lite, servera gärna med en klick vispad grädde och färska bär.

Trevlig Söndag önskar jag er

baka - hembakat - marsipan - morotskaka - recept