Nyrostade ostskorpor med flingsalt och örter
I helgen som var så var jag ner med barnen till min syster i Strängnäs för att hälsa på och jag kan inte komma tomhänt så jag köpte på mig lite delikatesser innan vi styrde kosan dit och jag tänkte i detta inlägg tipsa er om något riktigt gott som jag brukar göra emellanåt när det vankas delikatessplock.
Nyrostade ostskorpor med flingsalt och örter
1 st nybakat bröd te.x baguette, levain etc
olja
timjan eller rosmarin (torkad)
flingsalt
Om vill ha lite sting på brödet - chiliflakes
en god ost, te.x västerbotten, parmesan, prästost, gruyere
Skär brödet i skivor och sedan delar du brödet på 3 bitar om du gör te.x en levainlimpa som är bredare i formen, är det en baguette så räcker det med att skära dom i skivor. Lägg sedan brödet på ett galler. Jag brukar ställa gallret över diskhon ifall man spiller.. Ringa sedan över olja över alla brödbitar, krydda med timjan (eller rosmarin), flingsalt och vid hetta chiliflakes.
Toppa sedan brödet med en riktigt god ost . Ställ in gallret i mitten av ugnen på cirka 200 grader i 5-10 min beroende på ugn. Tanken är att du ska rosta brödet så det blir en "skorpa". Ta ut och servera i en skål, doppa sedan dessa godingar i aioli. SÅ GOTT!
Mycket mysig kväll som slutade med ett parti skip-bo.