Rostat valnötsbröd med karamelliserad lök, chevre och fikon

Om det är något man ska göra i livet älskade vänner så är det att unna sig... mat. Det du stoppar i kroppen är en så stor del av ditt liv så varför inte unna sig emellanåt. Inte jämt! Men då och då. Annars uppskattar man det inte på samma sätt. Balansen är A och O!
 
Men jag kan villigt erkänna att suget för att unna sig har inte riktigt funnits där på slutet, inte inspiration heller och så kan det vara ibland.. Och det är helt okej. Man kanske behöver en break från allt en stund och bara äta havregrynsgröt, he he. Skämt och sido, man kan inte alltid vara på topp och så har jag känt ett tag men nu har äntligen den där inspirationen och suget börja smugit mig på mig igen.
 
Så för några dagar sedan så unnade jag mig ett gott rostat bröd med chevre och fikon tillsammans med ett glas vitt vin. Bara jag.. Man behöver inte en till person för att unna sig, det måste du lära dig älskade vän. Den bästa vännen du har är dig själv, så njut av ditt egna sällskap emellanåt. Det är du så värd.
 
 
Rostat valnötsbröd med karamelisserad lök, chevré och fikon
1 person
 
2 skivor bröd, gärna nybakat
olja att pensla brödet med
vitlök att smaksätta brödet med
 
1 liten rödlök
olja
 
chevre
fikon
balsamico eller honung
färska örter, timjan eller rosmarin
 
flingsalt
 
1. Börja med att pensla brödet med olja, rosta det i en stek elelr grillpanna på båda sidorna. När brödet är klart så drar du en en delad vitlök mot brödet så det tar smak.
 
2. Skiva löken och stek den på medelvärme med olja cirka 5 minuter så den blir mjuk och glansig. Tillsätt lite flingsalt.
 
3. Skiva fikon och pensla lite olja över skivorna. Stek i grill eller stekpanna lite snabbt på båda sidorna.
 
4. Lägg lök på brödet, skivad chevré, fikon, färska örter, gärna lite flinsalt och toppar du med balsamico eller honung. Njut tillsammans med ett gott glas vitt vin.
 
Gott och så enkelt, precis som det ska vara ♥
Macka - enkelmiddag - förrätt - vittvin