Vin Adventskalender & Mystery Box

I år slog jag till och köpte en vin adventskalender ifrån Vinoteket. Har tänkt i många år att jag ska beställa vin från nätet men har inte blivit av riktigt förräs nu. Det jag gillar med den här boxen är just att flaskorna är mindre, jag som är ensam kan tycka det är lite drygt att öppna en hel stor flaska om man ska ta sig ett glas. Det är så klart lite skillnad om man är fler som äter middag tillsammans osv.. Jag brukar aldrig dricka upp en hel flaska själv och sen får man testa lite nya viner.
 
Just den här boxen jag valde är det blandat vitt, rött och bubbel i och eftersom jag dricker mest rött så valde jag denna av 3 boxar dom har. Den här tror jag det är 14 st flaskor med rött vin, inte olika för vissa kan det vara 2 st av i boxen. Sen vill jag gärna kunna börja få in mer vitt för att ha till olika maträtter..
 
Jag berättade för in arbetskollega Lina att jag köpt vin adventskalender och hon vartsugen och beställa. Sen kommer hon någon dag senare och berättade att hon beställt en (eller två) mystery box istället. Men snälla, jag var inte sen att beställa en box. Det är alltså en mysterybox med olika viner dom inte kan sälja kanske för fel i en etikett, utgående produkter osv. Alla boxar ser olika ut och det här konceptet gillar jag för det blir som en överraskning. Jag som är våg brukar ha så sjuk beslutsångest nu slipper jag välja när någon annan kan göra det åt mig..
 
I boxen så vart det blandat vitt, rose och rött. Mest röda viner faktiskt. Boxen kostade 699:- och jag försökte räkna ihop värdet på vad flaskorna faktist var värda i pris och tror det närmade sig 1450:-.
 
Jag ska försöka läsa på lite mer om vinerna och vad som passar bäst till vilka rätter osv... Just sånt vill jag lära mig mer om. Tycker det är intressant med hur smaker gifter sig samman beroende vilka viner man väljer till. Boxen tog ju slut tvärsnabbt men tydligen brukar dom köra såna här boxar emellanåt så missade du denna gång och vill prova en annan gång så får du hålla utkik på deras hemsida.
adventskalender - vin - vinadventskalender - vinoteket