Tiramisu med Dooleys & Choklad
3-4 portioner beroende storleken på glasen
Kaffesirap
1 dl starkt kaffe eller espresso
2-3 msk Dooleys
1/2 dl socker
Mascarponekräm
1 1/2 dl grädde
1/2burk mascarponeost
1 msk socker
Cirka 8 st savoiardikex
Kakao, att pudra ovanpå
Riven mörk choklad
1. Brygg starkt kaffe eller espresso. Häll i en kastrull tillsammans med dooleys och socker. Koka upp och låt sedan blandningen sjuda cirka 8-10 minuter. Låt svalna.
2. Vispa grädden hårt. Tillsätt mascarpone och socker och vispa till en slät smet. Lägg en sked eller två av mascarponekrämen i varje portionsglas. Pudra lite kakao över.
Dela varje i mindre bitar. Lägg dem som ett lager över mascarponekrämen. Använda 1-2 hela kex per glas. Häll lite kaffesirap över kexen och fortsätt sedan lägga i lager som förut, mascarpone, kakao, kex och kaffesirap. Avsluta med ett lager mascarponekräm.
3. Pudra lite kakao ovanpå och generöst med riven choklad (jag använde mörk 85 % samt chokad med apelsinsmak). Förvara gärna i kylen ett par timmar före servering så att kexen hinner suga åt sig kaffesirapen.