Lax med melonsalsa

Förra veckan i Maxi köket så gjorde jag denna rätt och vart mycket positivt överraskad då jag inte är en laxmänniska, men detta recept var riktigt gott och jag kan varmt rekommendera det.

 

* Tillagningstid: Max 20 min
* Svårighetsgrad: Medel
* Portioner: 4

Ingredienser:

* 600 g färsk laxfilé i portionsbitar
* olja
* 1 kg melon (cantaloupe använde jag)
* 4 vårlökar eller en liten purjolök
* 1 dl kokosmjölk
* skal av en lime
* 2 msk sweet chili sauce
* 1 dl cashewnötter
* salt och svartpeppar

Gör så här:

1. Bryn laxen i olja, krydda med salt & peppar. Lägg den i en ugnsäker form, sätt mitt i ugnen på 150 grader cirka 12 - 15 min eller till en innertemperatur på 56 grader.

2. Skär melonen i stora bitar. Skär vårlöken i tunna strimlor.

3. Blanda melon och vårlök/salladslök. Vänd ner kokosmjölk, limeskal, sweet chili och cashewnötter. Smaka av med salt, svartpeppar & limesaft.

4. Servera laxen med melonsalsa och äggnudlar.
1
Fridas kök

Mums, verkar jättegott! Jag åt en lax-och räksallad förra helgen som var underbar. :-) Recepten på den kommer snart upp på min blogg. Hoppas allt är bra!