Asiatisk färs i salladsblad




Till 4 personer behöver du:

1 påse quornfärs (jag använder 10% köttfärs)
2 msk rapsolja
1 finhackad chili
1 msk riven ingefära
2 rivna vitlöksklyftor
1 riven morot
½ dl fisksås
½ dl ketjap manis (soja)
1 kruka hackad koriander

Till servering:
1 dl grovhackade torrostade jordnötter
1 tärnad mango
1 tärnad avokado
1 sallatshuvud (jag tog italiensk salladsmix, smaksak)

1. Lägg upp jordnötter, mango och avokado i skålar.

2. Hetta upp oljan i en stor panna. Fräs chili, ingefära och vitlök hastigt utan att det tar färg. Tillsätt quornfärs och morötter. Fräs alltsammans 4-5 minuter på medelvärme. Häll i fisksås och ketjap mansi och låt det koka in. Garnera med hackad koriander.

3. Plocka bladen av sallatshuvudet och lägg upp på ett fat. Ställ fram skålarna och färsen på bordet och låt var och en fylla sitt eget sallatsblad.

TIPS: Du kan även servera kokt quínoa eller råris till.