Kebabrulle med vitlökssås
4 portioner
100 g | finhackad gul lök |
400 g | mager nötfärs |
1 msk | matolja |
1 tsk | spiskummin |
salt och peppar | |
2 dl | matlagningsyoghurt, ev låglaktosmatyoghurt |
1 msk | majonnäs |
2 klyfta | vitlök, pressade |
0.5 tsk | dragon |
1 tsk | socker |
4 styck | stora tortillas (jag tog fullkorn) |
2 dl | majskorn |
300 g | tomater i klyftor |
100 g | blandad sallad |
8 st | feferoni |
Fräs lök och nötfärs i olja i en stor stekpanna. Krydda med spiskummin, salt och peppar.
Blanda matlagningsyoghurt, majonnäs, vitlök, dragon, socker, salt och peppar till en sås.
Lägg bröden på en bänk. Lägg på stekt färs, majs, tomater, sallad, feferoni och sås. Rulla ihop till rullar eller forma till grottor.