Lax med champinjoner, bacon & sparris

Förra veckan fick jag ett paket ifrån Kitchen Time med en spiromat grönsaksvarv och jag testade den direkt för jag var så nyfiken hur den funkade. Sen testade jag även den idag till lunchen. Det finns 3 olika sätt som man kan göra grönsakernas form i men den funkar även till att göra egen pasta. Har bara testat två att sätten än så länge och kommer testa att göra det sista sättet med potatis nästa gång så återkommer jag med resultat. Du hittar grönsaksvarven hos Kitchen Time.
 
Dagens lunch fick bli smörstekt laxfilé med grönsaker, bacon och mos.
 
 
 
• 150 g färsk lax
• salt
• vitpeppar
• smör
 
Salta laxen och låt den ligga cirka 10 min så den rimmas lätt, tillsätt vitpeppar och stek den i stekpanna cirka 2-3 min på varje sida. Ta upp och lägg åt sidan så den får vila lite.
 
• Bacon, hackad
• Champinjoner, dela i 4
• Röd lök, strimlad
• Zucchini
• Sparris
• Smör
• Vitpeppar
 
Fräs champinjonerna och baconet i smör cirka 2-3 minuter och tillsätt sedan röd lök. Stek ytterligare cirka 1-2 min, tillsätt persilja/vitpeppar och lägg åt sidan på en tallrik med papper på så du får bort det mesta fettet.
 
Stek zucchini och sparrisen lite lätt i smör med salt och vitpeppar, cirka 1-2 min.
 
Servera laxen med grönsakerna, baconet och hemlagat mos.
 
Jag vet att det är räkor med på två bilder och hade tänkt servera det till men tyckte inte det passade vid servering så jag skippade dom.
 
 
lunch