Smulpaj med röda vinbär och mjukglass

Jag har sett dom här förpackningarna med mjukglass ifrån Arla sen dom kom ut men har aldrig testat dom förräns igår. Ganska enkla instruktioner och tyckte att den var ganska god. Dock smälte den otroligt fort efter andra frysningen men efter tredje så var den mycket bättre i konsistensen.
 
 
 
Till mjukglassen så bakade jag en smulpaj med röda vinbär som jag haft i frysen sen förra sommaren efter jag hade plockat på mig massor. Tyckte att det var dags att göra något åt dom...
 
Cirka 6 portioner
 
Ingredienser
1 liter röda vinbär
1 dl Syltsocker
1 msk potatismjöl
 
Smuldeg
1 1/2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
3/4-1 dl socker {jag använde stevia}
1 msk Vaniljsocker
125 g smör eller margarin
Smör eller margarin till formen
 
Lägg de torra ingredienserna till degen i en skål. Tillsätt matfettet och blanda tills det är en grynig massa. Smörj en ugnssäker form. Blanda bären med sockret och potatismjölet och lägg i formen. Strö över smuldegen. Grädda mitt i ugnen i 225° i cirka 20 minuter. Servera pajen ljummen med vaniljsås, vaniljglass eller lättvispad grädde.
 
 
1
Anonym


... hade du kanel i smulpaj"joxet" över bären?

Svar: Ja jag har kanel "joxet" =)
Linda