Choklad cupcakes med nötig frosting

Chokladcupcakes
75 gram smör
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl hett vatten
1 1/2 dl mjölk
1 ägg, lätt uppvispat
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl socker
Värm ugnen till 175 C. Sätt cirka 15 st muffinsformar på en plåt med bakplåtspapper.
Smält smöret och tillsätt vaniljpulver, vatten, mjölk och det uppvispade ägget. Sikta ned mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och socker i en stor skål. Häll i alla flytande ingredienser i skålen med dom torra ingredienserna och blanda till en jämn smet {jag använder alltid slickepott}. Fördela jämnt mellan muffinsformarna, men fyll dem inte mer än till 2/3. Grädda cirka 15-20 minuter beroende storlek på form eller tills en provsticka är torr. Låt svalna på galler.
Jordnötssmörfrosting
150 g mjukt smör
3 dl florsocker
ca 0,5 dl kokhett vatten
1-1/5 dl jordnötssmör
Koka upp 1 dl vatten. Vispa ihop smör och florsocker till en krämig massa. Häll i lite kokande vatten i taget under konstant vispning tills du får en följsam konsistens. Vispa cirka 10 min totalt sen tillsätter du jordnötssmöret.
Spritsa frostingen ovanpå dina muffins som svalnat och toppa med hackade jordnötter samt riven choklad.