Kladdig chokladmuffins

När jag hade min släkt över på fika så bakade jag chokladmuffins, kladdiga sånna och spritsade grädde ovanpå. När tjejerna var här i Lördags hade jag bakat lika muffins igen då dom är syndigt goda men då smaksatte jag grädden med flädersaft och färgade grädden ljusrosa. Bjuder er så klart på receptet.
 

2 st ägg
2,5 dl  strösocker
100 gram  smör
1,5 tsk  vaniljsocker
1 krm  salt
4 msk  kakao
2 dl  mjöl
1 tsk  bakpulver
 
Vispa upp ägg och socker till en porös smet. Blanda i det smälta smöret och dom resterande ingredienserna, vispa till en jämn smet. Smeten blir ganska trögflytande. Skeda upp rejält med smet i muffinsformar.

Grädda på 200 grader i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Inte mer!!
Även om det inte ser ut som om de är färdiga ska du inte låta dom gräddas längre. Du måste ju se till att behålla det kladdiga i mitten . Ta ut dom och låt dom svalna lite. Ät tillsammans med grädde eller glass & bär.


 
baka - choklad - chokladmuffins - muffins
1
Christer Holm

Läskig färg men de ser goda ut så det är nästan så man måste testa dem :)