Grillad fläskfilé med grekisk sallad

Någon dag förra veckan så grillade jag fläskfilé till middag och jag började med att lägga den i marinad ett tag innan jag fyllde den och lindade bacon runtom den. Nu minns jag inte exakt vad jag hade i marinaden men det var i alla fall basilico olja, Nicolas Vahé parmesan & basilika salt, soja och färsk timjan. Jag blandar ned allt i en påse, enkelt och inge disk blir det heller. Låter den ligga 30-60 minuter innan jag tog upp den och dela upp den efter längden, skär inte hela vägen igenom köttet eftersom den ska sitta ihop på ena sidan när du "fläker" upp det, bredde på Castello eko flödeost vitlök, ungefär som du brer en macka och sen saltade jag med parmesan saltet igen innan jag la ihop köttet. Linda bacon runt om och för att det inte ska släppa när du grillar så knöt jag även köttet med bomullstråd.
 
Skulle verkligen behöva en ny grill!!
 
 
När jag grillar så vill jag ha koll på innertemeraturen på köttet för jag vägrar sitta där med ett torrt kött, jag körde på 70 grader sen fick köttet ligga och vila en liten stund innan jag skar upp det. Grillade även zucchini, sparris och grilloumi som jag penslat med basilika oljan och parmesansaltet.
 
 
Till detta gjorde jag en sallad med fetaost och la även ned dom grillade grönsakerna samt grilloumin direkt isalladen. Gjorde även en god tzatziki på grekisk yoghurt, hackad gurka där jag tagit bort "kärnhuset" på och riven vitlök, tror även jag saltade med parmesansaltet där. Snacka om beroende ha ha.!
 
Skär upp köttet och på med lite färsk timjan ovanpå.
 
Sen var det bara att njuta av den goda maten.
fläskfile - grillat - lchf - sallad - tzatziki