Nicolas Vahé

Fyra nya saltkvarnar ifrån Nicolas Vahé pryder fint köksbänken här hemma och smakerna som jag har på mina salter är parmesan/basilika, chili/vitlök, scharlottenlök/rödbeta och tomat/örter provence. Alla är goda men jag tror att parmesan/basilika är ett snäpp bättre bara för jag kan ha det till typ allt. Det är inte alltid man är sugen på te x vitlök som till dom stekta äggen till frukost men parmesan och basilika går alltid hem. Jag älskar mina salter och vad är det som gör att Nicolas Vahé har blivit så stor då?! Det är ett märke man ser mer och mer av i inredningsbutiker, hem och hos matbloggare. För min egen del så är det absolut kvalitén, den snygga designen, variationen på smakerna och att dom är otroligt dryga. Salterna brukar kosta runt 99 -119:- och dom här räcker läääääääänge.
Och vem är då denna man kanske ni undrar nu!? Jo, Nicolas Vahe är född Amiens i norra delen av Frankrike. Han är utbildad kock och konditor på "Pic Valence" - en fransk 3-stjärnigt Michelin restaurang. År 2000 kom han till Danmark och började arbeta som konditor vid Falsled Kro på Fyn. År 2007 startade han sitt eget märke av specialiteter, från sina egna recept. Med erfarenheter från sitt arbetsliv som kock, gav det honom en god förståelse för vad folk gillar. Nicolas Vahe tycker om att kombinera traditionella recept med "det moderna köket" och hitta ny inspiration från hela världen.
Det finns så mycket mer gourmet produkter som denna man tillverkar som t e x karameller, choklad, oliver, kakmix, sylt, risotto, senap, majonäs, pasta, glaze, olivolja, ketchup, dressingar, mineralvatten, glögg, vin, te etc etc. Jag har bara smakat hans salter och älskar dom, snart har jag väl hela sortimentet hemma {i wish}. Detta är även en perfekt(a) gåva/gåvor att ge bort till någon som antingen present eller istället för vinet man brukar ge när man kommer till någon på middag.
Blev jättesugen på att testa parmesan/basilika!