Vattenmelonsorbet med fläder & mynta

Igår var det vattenmelonens dag och denna sorbet skulle ätas då men den hann inte bli klar så vi har mumsat på den halva eftermiddagen. Passar perfekt nu när solen äntligen tittar fram och den är riktigt frisk & fräsch med smak av myntan. Det skulle bli en sorbet men konsistensen vart nog mer som en grantié och det gjorde oss absolut ingenting.
 
Jag gjorde min i glassmaskin men det funkar lika bra att göra utan,det är bara att ta ut formen någon gång i timmen och röra om.
 
 
♥ 1 1/2 liter fruktkött från en vattenmelon
♥ 1/2 - 1 dl flädersaft {outspädd}, beroende hur mycket du behöver söta
♥ Saft ifrån 1 lime
♥ Färsk mynta efter smak, jag använde cirka 1 näve
 
Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en slät puré. Pressa igenom purén genom en sil och spara saften. Ställ in i frysen och rör om ett par gånger i timmen tills den har frusit. Får du iskristaller i din sorbet så går det bra att mixa den igen innan den frusit helt.
 
Det funkar även att servera detta som en avslutning på en tung middag,
då serverar du sorben/granitén i ett martiniglas sen slår du över lite champagne.
 
Smaken påminner lite om en fräsch mojito, vem säger nej till en sån!?
 
 Hello summer..
dessert - efterrätt - flädersaft - granité - matblogg - mynta - sorbet - vattenmelon