Fylld pasta med zucchini, basilika & parmesan

Dagens pastarätt var riktigt god och efter jag testat Paolos fyllda pasta med tomat & basilika så kan jag nog lova att jag kommer köpa den fler gången.

Jag gjorde en pastasås till så jag slapp sitta och äta bara pasta & eftersom pastan var smaksatt med basilika och tomater så körde jag så klart på samma spår med såsen. Jag hade tänkt använda salladen som är på bild till men när jag skulle till att äta så tyckte jag att jag klarade mig utan den.

Pomamoretomater • Färsk Basilika • Citron {skal} • Grädde • Zucchini • Grana Padano • Salt • Vitpeppar • Chiliflakes.

Skiva upp zucchini och stek i smör tills den fått fin färg, ta upp och ställ åt sidan. Gör pasta enligt instruktionerna på paketet och när vattnet kokat bort så häller du i grädde. Jag använde hela paketet pasta och kanske hällde i 2-3 dl grädde, det beror på hur såsig du vill ha den och lite kommer koka ned så den blir tjockare. Låt det puttra 1-2 minuter och sen river du ned ungefär hälften av skalet på en citron, tillsätt basilika, jag tog ett gäng och rev bara sönder lätt med handen och sen pudrar du över ost, cirka 1/2 dl. Rör om och låt alla smaker gifta sig. Tillsätt ungefär halva förpackningen med pomamoretomater samt din steka zucchini låt koka ihop och smaka av med salt & peppar.

Toppa maten med ännu mer basilika, riven ost och chili flakes. Dags för servering!


Nöjd! kan jag lova..
Mums!