Smörstekt torskfilé med palsternackspuré


Idag fick det bli stekt torskfilé med palsternackspuré till lunch och till det var det smörstekt broccoli samt rödlök som jag reducerat ned med lite balsamvinäger, hade kvar lite vitvinssås sen gårdagens lunch så den fick också åka med, fräschade upp den med lite persilja.. Jag är sjukt dålig på att äta fisk men jag försöker att bryta mina vanor och jag är otroligt nöjd med dagens fiskrätt.
 
 
Palsternackspure 2 personer
 
400 g palsternacka
2 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1/2 krm peppar
 
Skala palsternackorna och skär i mindre bitar. Koka dem mjuka i mjölken. Häll av mjölken och spara den. Mixa palsternackorna till en slät puré. Späd med mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
 
 
Vitvinssås 2 personer

1/2 tärning grönsaksbuljong
2 dl vatten
1 msk  gul lök, finhackad
1 dl  vitt vin
1,5 dl grädde
smör
salt
1 krm cayennepeppar
1 tsk citronsaft
Några stjälkar persilja
 
Fräs löken i lite smör och smula ned buljongtärningen, slå på vattnet, vinet och lägg i persiljestjälkarna, låt puttra cirka 5-10 minuter. Tillsätt grädden, kryddorna och salt efter smak. Låt det små puttra en liten stund och sila sedan av såsen ifrån löken samt persiljan. Red av såsen och smaka av med salt & peppar.. Om man vill kan man tillsätta finhackad färsk persilja...
 
 
Smörstekt torskfilé 2 personer
 
300 g torskfilé
1/2 tsk salt
1/2 krm vitpeppar
1 msk smör
 
Salta torskfilé med salt och låt det rimma ca 10 min. Strö på vitpeppar. Stek torskfiléerna i smör i en stekpanna 3-4 min på varje sida.
 
 
Ät och njut!
Kram Linda
 
 
 
lunch - torsk