Grönsakspasta med köttbullar i tomatsås

Här är pastan som stod i en kylbox utanför min dörr när jag kom hem i Söndags och jag vet att dom var på väg men inte när dom skulle komma bara. Detta är alltså en grönsakspasta från Pastella, en färsk bandpasta som innehåller 40% grönsaker. Pastan finns i smakerna morot, broccoli/ärtor och blomkål. Grönsakerna ger pastan dess naturliga färg.
 
Näringsinnehållet från grönsakerna är desamma som från kokta grönsaker och gör att det blir mer fibrer och lite mindre stärkelse. Grönsakerna blancheras, skärs upp och pureas eller torkas innan de tillsätts i pastadegen. Produkterna innehåller inga tillsatsämnenm endast grönsakspuré och en liten del torkade grönsaker, durumvetemjöl och ägg.
 
Du kokar grönsakspastan enligt beskrivningarna på förpackningen och serverar den som vanlig pasta. Eftersom det är färsk pasta är koktiden kort - pastan läggs i kokande vatten och kokas i 1 minut. Tips! Det går utmärkt att frysa färsk grönsakspasta.
 
Pastella grönsakspasta har skapats på Pastellas lilla fabrik i Skovlund i Danmark. Här har man tillverkat färsk kvalitetspasta enligt Italienska traditioner sedan 1989.
 
Jag var in på Ica Supermarket idag för att handla och fick faktiskt syn på denna pasta hos dom, fanns i samma kyl som blandsallad i påse.
 
Jag använde mig av pastan med morotssmak idag och gjorde en tomatsås med köttbullar till. Det som jag gillar mest med pastan är att det är så kort koktid så det går snabbt att kasta ihop en maträtt, dock kände jag inte mycket smak av morot, mest pasta.
 
 
Pastasåsen var enkel, jag använde mig av färdiga köttbullar så stekte på dom i lite smör sen hade jag ned hackad lök, lite hackad röd chili och vitlök. Lät det fräsa tillsammans med köttbullarna en stund innan jag hade ned passerade tomater ifrån Mutti, brukar jämt köpa deras produkter. Vet inte varför men dom känns lite lyxigare och att det är bra kvalité. Låt såsen puttra en stund, smaksätt sedan med salt/peppar och färsk basilika. Smaka av och har såsen kokat ihop för mycket kan du bara tillsätta lite vatten. Så här i efterhand hade jag nog använt lite grönsaksbuljong också för mer smak men det var så rörigt här i matlagningen så min hjärna var inte riktigt med men det vart bra ändå.
 
Servera med massa färsk basilika och hyvlad parmesan.
 
Både jag och Kevin tryckte verkligen i oss av maten, vart bara lite pasta kvar så det var bra gjort. Dom andra två pasta förpackningarna får jag nog frysa in för det var inte så lång hållbarhetsdatum på dom jag fick så vi testa dom längre fram.
 
 
 
grönsakspasta - köttbullar - lunch - pasta - pastella - tomatsås