Pulled beef

Igår så var Micke förbi på eftermiddagen/kvällen och hälsade på och middagen började närma sig, jag hade absolut ingen inspiration eller matlust för fem öre men började bläddra i lite kokböckerhemma och det slutade med att vi gjorde pulled beef på entrecote. Nu har inte jag ett exakt recept eftersom vi höftade ned allt i tryckkokaren men kan i alla fall skriva ungefär och vilka inredienser vi använde oss av.
3 skivor entrecote, stek på dom så dom får fin stekyta.
cirka 1 burk krossade tomater
3-4 msk chipotle pasta
1 röd- & 1 vit lök, i klyftor
2-3 vitlökar, dunka till dom lägg bara så dom krossas lite
färsk persilja, timjan och rosmarin
1 tärning kycklingbuljong
cirka 1/2 liter vatten
lite liquid smoke
1/2 dl chilisås
I med allt i en tryckkokare i cirka 45 min, dra isär köttet med gaffel och blanda upp med såsen ifrån kastrullen. Snacka om gott då!

Till det så åt vi picklade grönsaker, tomater, fetaost, en sås gjord på creme fraiche, gräddfil och riven vitlök. Har blivit lite smått besatt av picklade grönsaker och lök, yummi! Gjorde jag även en egen salsasås. Jag älskar antingen att dricka iskall mjölk eller öl till texmex och har alltid fått lov att köpa starköl förut men jag är inte ute efter själva berusningen utan smaken så jag vart superglad när jag hittade den på affären. Känner mig som en gammal farbror som börjat dricka folköl ;).
Salsa para mariscos
1 gurka
4 stora, mogna tomater
1 lök
2 färska chilis
färsk koriander OM man gillar det annars persilja som jag använder
2 tsk salt
Skala och kärna ur gurkan sen mixar du allt med en stavmixer. Smaka av..