Kyckling med citron & oliver {Chicken with lemon/olives}

Gårdagens lunch blev en supergod kycklingrätt som jag åt tillsammans med jasminris. Det är inte ofta jag äter ris men det var riktigt gott för en gångs skull.
Yesterday's lunch was a delicious chicken dish that I ate with jasmine rice. It's not often I eat rice but it was really good for once.

Kycklingfilé med oliver, citron & pomamoretomater
4 portioner
4 kycklingfiléer
2 dl ris
2 vitlöksklyftor
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1⁄2 dl grädde
1⁄2 hönsbuljongtärning
1 tsk rosmarin
rivet skal och pressad saft av 1⁄2 citron
1 dl svarta oliver
1⁄2 dl grovhackad persilja
2 dl ris
2 vitlöksklyftor
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1⁄2 dl grädde
1⁄2 hönsbuljongtärning
1 tsk rosmarin
rivet skal och pressad saft av 1⁄2 citron
1 dl svarta oliver
1⁄2 dl grovhackad persilja
pomamoretomater {eller soltorkade}
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna, salta och peppra. Blanda grädde, buljongtärning, rosmarin och citronsaft i en gryta. Lägg i kyckling och vitlök. Låt koka under lock ca 5 min. Rör ner citronskal, oliver, pomamoretomater och persilja. Garnera med citron.

Chicken fillet with olives, lemon & pomamore tomatoes
4 portions
4 chicken breasts
2 cups rice
2 cloves garlic
butter
1 teaspoon salt
1 pinch black pepper
2 1/2 cup cream
1/2 chicken stock cube
1 teaspoon rosemary
grated rind and juice of 1/2 lemon
1 cup black olives
1/2 cup chopped parsley
pomamore tomatoes {sundried}
2 cups rice
2 cloves garlic
butter
1 teaspoon salt
1 pinch black pepper
2 1/2 cup cream
1/2 chicken stock cube
1 teaspoon rosemary
grated rind and juice of 1/2 lemon
1 cup black olives
1/2 cup chopped parsley
pomamore tomatoes {sundried}
Cook the rice according to the package instructions. Cut each chicken breast into 3 pieces at length. Peel and chop the garlic. Brown the chicken in butter in a frying pan, salt and pepper. Mix the cream, stock cube, rosemary and lemon juice in a saucepan. Add chicken and garlic. Allow to cook with the lid on for about 5 minutes. Stir in the lemon zest, olives, tomatoes and parsley. Garnish with lemon.

so delicious