Delikatessbricka, I Love You!

Det var bra länge sedan som jag och Kevin satt ner en kväll under helgen och myste till rejält med godsaker och kortspel så igår fick det bli en sån. Jag är så tacksam övet att ha en son som äter det mesta men med tanke på mitt matintresse så vore det konstigt om han inte skulle gilla det mesta. Han är även otroligt duktig på att testa nya saker som han aldrig smakat, det är mer jag som säger: - Nej men du kommer inte att tycka om, och vad har jag för rätt att säga så. När jag säger så blir det som att han vill motbevisa mig och vill smaka ännu mer, så stoppar han in det i munnen så säger han direkt: - Mmmmm vad gott, utan att han ens hunnit kännt smaken. Sen kan det gå en stund så spottar han ut det MEN många gånger så gillar han det också. Men nog säger jag även många gånger också att han ska smaka, då vill han nästan inte. Det blir motsatt psykologi så får väl fortsätta säga att han inte tycker om ;).

Vi hade varit till Coop i Borlänge med Micke och handlat en vecka innan så jag hade kylen full i salami och lufttorkat som bara väntade på att få ätas upp, kul att handla på en annan butik så man kan testa lite nytt. När man har jobbat i en delikatess i så många år som jag gjort så blir det nästan lite tråkigt till slut att äta "samma" saker jämt så att få stå på andra sidan av delikatessdisken och hitta massa nya smaker gillar jag verkligen. OCH det bästa med en delikatessdisk är att man kan smaka på allt innan man bestämmer sig för vad man vill ha, det hoppas jag verkligen du gör och inte tänker, jag törs inte fråga om jag får smaka. Det är ju en av fördelarna med en delikatess och vi uppmanar folk att smaka så KÖR på!
Dock är salamin ovan inte en nyhet för mig ha ha.. Det är en Ventricina Piccante som det är lite sting i, det är dock inte min favorit bland dom starkare salamisar utan Spinata calabrese, den är det drag i jäklar i min låda men den hade dom inte så fick nöja mig med denna.

En brie finns det för det mesta i mitt kylskåp och den kan man äta lika bra kall som varm. Att gratinera den är fantastiskt gott, antingen i ugn eller i ett foliepaket med örter, vitlök & chili som du slänger in i grillen en stund. Öppna upp paketet och doppa ett gott, rostat/grillat surdegsbröd i brien tillsammans med nötter och torkade bär.

Gräddädel, en fantastiskt god ost som jag oftast använder i såser men den är lika god att äta till delibrickan. Jag äter den oftast då med en god marmelad och nötter. Andra favoriter bland ädelostarna är St. Agur, Whiskyädel, cambozola och en krämig gorgonzola.


Oliver är alltid gott, det bryter av med lite salt och dessa oliver är Fontanas Meze Oliver med Chili, citron & vitlök. Jag brukar inte vilja köpa oliver med kärnor i för jag vill bara kunna stoppa in oliven i munnen och tugga men ibland så får man lov att testa lite nytt och dessa är goda. Den blir nog mer smak på oliver som har kärnorna kvar också, har jag fått för mig iaf och om det är så det vet jag inte.

Idag blir det megabombning med bilder ifrån gårdagens goda men jag har alltid så svårt att välja ut bilder och det är sååå många som ser så goda ut och vill dela med mig av dom. Min vän Madde säger åt mig ibland att jag ska ta mindre bilder, INTE för dom ser dåliga ut utan för jag inte ska behöva lägga ner så mycket arbete på ett inlägg, för nog tar det tid allt att sitta och redigera bilder etc MEN kan inte låta blir så jag hoppas verkligen att bilderna uppskattas;). Vet att du bara menar väl med det gumman ;)..


Var länge sen jag drack vin så igår korkade jag upp ett nytt vin jag inte smakat förut och det var riktigt gott. Har köpt några nyheter så vi får väl se när dom ska avsmakas, gillar att testa nya viner dock har jag inte varit så sugen på alkohol över huvudtaget på slutet. Men det är bra att ha hemma när man väl blir sugen.

Åh den här Libaneiska gurkan är sååå god, älskar att sitta och knapra på den. Har tipsat om den förut men tipsar om den igen, den är av märket Sevan och jag köpte min inne på Willys så vet inte om den finns på andra affärer. Den står där dom andra inlagda gurkorna står. Den är utan socker, tillsatser och helt fri ifrån E-nummer.

Igår så blev den björnbärsmarmelad till ädelosten men favoriten är nog päronmarmelad, perfekt tillbehör.



Mitt kladdiga vinglas som jag nu ser att etiketten är på väg uppåt på haha!

Favoritoljan ifrån Urban Deli.

Favoritkexen är absolut TUC paprika men körde även med Breton Italian Crackers denna kväll,
den är också god likaså Breton Oliv & Basilika.

Nu ska jag sluta bomba er med bilder, hoppas ni njöt av dom lika mycket som mig men jag fick även uppleva allt gott så kanske du gör någon liknande till kvällen;) Kram på er och ha en fin Lördag!
Men aaaaaah, vad gott!! Den där skulle jag vilja ha framför mig nu, mums!