Kycklingköttbullar m. tomatsås&mozzarella

Fil 2016-08-29 16 31 35Hej på er, verkar vara min standardfras känns det som. Idag tänkte jag tipsa er om detta smarriga recept med  kycklingköttbullar & tomatsås som jag gratinerat av i ugnen tillsammans med mozzarella. Sen kan man välja lite fritt vad man vill äta tillsammans med detta som te.x pasta, grönsallad eller varför inte en bit god bröd. Jag åt det som det var igår och idag valde jag att göra en smarrig toast.. Fil 2016-08-29 15 30 04 Kycklingköttbullar 4 portioner 500 g kycklingfärs 1 citron, rivet skal 1 tsk timjan 1-2 tsk chili flakes 1-2 tsk citronpeppar (Knorr eko) 1 ägg 1/2 dl ströbröd 1 dl vatten Salt Blötlägg ströbrödet i vatten ca 5 min. Blanda sedan alla ingredienser till en fast smet. Rulla köttbullar och stek i panna. Fil 2016-08-29 15 23 54Tomatsås 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk tomatpuré 400 g krossade tomater 1 tsk socker 3 kvistar timjan Salt och svartpeppar olja att steka i Finhacka löken och fräs i olja i en kastrull ca 2 min. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare 1 min. Tillsätt tomaterna och timjan, koka ca 10 min på svag värme. Smaka av med salt, socker och nymalen svartpeppar. Ha tomatsås i en stekpanna, lägg på dina köttbullar och toppa med massa mozzarella. Ställ in stekpannan i mitten av ugnen på 220 rader cirka 5-10 min, beroende på ugn. Osten ska bara smälta ned. Toppa med färsk timjan och servera med pasta, sallad eller bröd. Fil 2016-08-29 15 30 04

Bon appétit

kycklingköttbullar - lunch - middagstips - recept - tomatsås