Kevin är ganska bra på att han ska ha produkter från affären ibland när vi handlar och jag ä osäker varje gång han ska ha något för han äter aldrig upp det jag köper men ändå är jag lika dum varje gång och köper hem det han vill. Denna gång var det en hel förpackning med plommon, åh det skulle bli sååå gott, ha skulle äta HELA tiden bla bla bla.. Vad hände då, jo han tog en, gnällde att dom var så sura och lät bli resten. Jaha, så då ska det stå 500 gram plommon i kylen tills dom ruttnat eller? Dom fick väl stå där ett tag tills en dag när jag såg att dom började sjunga på sista versen så jag letade på nått recept som jag inte kan hitta nu!! Har letat runt som en galning MEN jag vet ungefär, he he, bra matbloggare det här som inte har riktig koll på recepten.. Hur som helst, sylten är supergod, jag brukar ha den tillsammans med grekisk yoghurt med mixade nötter till. Jag gjorde ju en vinbärssylt med halllon som jag ska skriva ned också, dock hann den ta slut innan jag hann fota den men lugn, jag kommer göra en till för den var så god och jag har massor med röda vinbär i frysen. Eh.. ska bara hitta receptet på den också :roll: .
Plommonsylt m. Vanilj & Kanel
cirka 400- 450 gram plommon
1 vaniljstång
några små hel kanel eller 1 hel vaniljstång om du har en vanlig lång
cirka 300 gram syltsocker
Börja med att ta bort skinnet på plommonen genom att snitta dom lite lätt som ett kryss, hetta upp varm vatten och lägg ned plommonen en stund. Ta upp och du kan enkelt plocka bort skinnet samt ta bort kärnan. Lägg alla plommon i en kastrull och tillsätt din smaksättning samt syltsockret. Låt koka ihop 3-5 min, skumma. Klart. Låt svalna och förvara i en burk med tätslutande lock i kylen. Jag låter kanel & vaniljstång ligga kvar i sylten för extra smak.
ser läckert ut!