Nutellaglass med smashade hasselnötter


Nutellaglass
2 dl vispgrädde
2 dl standardmjölk
25 g nutella
2 äggulor
0,75 dl socker
15 g rostade, krossade hasselnötter
Vispa äggulor och socker till en fluffig ljusgul smet. Jag använde min köksassistent..Häll grädde och mjölk i en kastrull, låt koka upp. Rör i nutellan och låt den lösa upp sig under omrörning, dra av kastrullen från plattan.
Häll försiktigt och under omrörning ner den varma gräddmjölken i äggvispet. Häll sedan tillbaka allt i kastrullen och sjud upp till 83 grader. Det här momentet är för att glassen ska bli extra len och krämig. Det blir ingen katastrof om du väljer att hoppa över steget med återuppvärmning.
Låt glassmeten stå och svalna en stund i rumstemperatur sen är det bara att hälla ner glassen i glassmaskinen och följa tillverkarens instruktioner.
Har du ingen glassmaskin ställer du in smeten i frysen, men då är det viktigt att du under tre till fyra timmars tid regelbundet rör om i glassmeten, var tjugonde minut tycker jag blir bäst. Gör du inte det blir glassen bara isig och mindre god.
Servera gärna med färska hallon och nötkross.

Så gott det ser ut! :D