Igår gjorde jag det väldigt enkelt för mig eftersom jag fortfarande är sjukt kass i ryggen, tack och lov har jag en kiropraktor-tid imorgon som jag hoppas gör susen. Nog för att jag är lite rädd för att gå till en kiropraktor när man har så ont, vill knappt att någon ska peta på mig MEN det kan ju knappast bli värre!?
Hur som helst, jag grillade vannameiräkor med skal igår, sist jag köpte räkor så var dom färdigskalade räkorna slut och jag vägrade gå hem utan så jag köpte råa med skal på. Jag föredrar hellre färdigskalade för jag tycker det är så himla smetigt att sitta och skala räkor. Räkorna finns att köpa på ICA Maxi, där är enda stället jag har sett dessa räkor på och dom är ganska stora. Du hittar dom på frysavdelningen..
Räkorna ringlade jag bara lite rökt olivolja över och smaksatte med salt, chiliflakes & färsk rosmarin. Ville inte krydda så mycket för man skalar ändå bort en viss del från räkan så valde att göra ett smaksatt smör som man kan ringla över räkorna efteråt.
Smält 1-2 msk klarifierat smör i kastrull, riv ned skal från cirka 1/2 citron, tillsätt 1-2 st riven vitlök, smaksätt med chiliflakes, hackad rosmarin, timjan och sriracha-salt. Det är nog supergott att ringla detta över nykokt färsk potatis också...
Så himla gott
Passade även på att grilla på lantbröd som var några dagar gammalt, på med lite olja bara sen kan du dra lite vitlök över brödet när du grillat det ELLER så använder du ditt smaksatta smör till både brödet och majskolvarna;).
Kall corona a la folköl till dock glömde jag lime kom jag på nu.






Enklast är godast ♥