Igår kväll åt jag och Kevin oxfilé, vart en ganska snabb middag för jag hade så bråttom att bänka mig framför "Så mycket Bättre" som är absolut ett av mina favoritprogram. Körde det ganska simpelt med sötpotatis pommes, picklad rödlök & köpt bea. Hade inte tänkt göra tomater i ugn men jag hade så mycket tomater som mognat från in egna odling så jag slängde in dom i ugnen innan dom vart förstörda. Finns massor kvar i ugnen och dom kan åka med någon pasta rätt eller så under veckan.
Picklad rödlök
2 rödlökar
1 dl rödvinsvinäger
0.5 dl vatten
0.5 dl socker
en nypa salt
Blanda vinäger, socker och vatten i en skål eller burk med tät slutande lock. Blanda eller skaka till sockret löst upp. Skala och skär löken i tunna skivor, tillsätt dom i din vinägerblandning samt saltet. Blanda om riktigt och låt stå i kylen cirka 30-60 min innan servering. Håller cirka 1 månad i kylen med tät slutande lock men kan lova att den är slut innan dess… ?
Du gör ju för jäla snygg mat. Säkert riktigt vrålgott oxå. Sen ansluta med en kopp kaffe och den där hallon Baily'sen. Yummi! Som du skulle säga ?