Sesamknäcke m. Fänkål&Rosmarin {LCHF}

Förut så åt jag LCHF ett tag och då gjorde ja sesamknäcke någon gång och det är ett bröd som jag verkligen gillar så under veckan trollade jag ihop en plåt. Älskar frön & nötter, dessa har jag smaksatt med fänkål & rosmarin sen har jag även toppat brödet med flingsalt och hel kummin innan jag körde in dom i ugnen.
 
Sesamknäcke
1 plåt
 
3 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
60 gram riven ost (gärna lagrad)
1 msk fiberhusk
1 dl vatten
2 ägg
1/2-1 tsk salt
1 tsk fänkål
1 tsk rosmarin
Flingsalt & hel kummin
 
Blanda samman alla ingredienser (riv osten grovt och mortla eventuella kryddor), och bred ut på en klädd plåt. Strö flingsalt & kummin på toppen, tror till och md jag körde exra rosmarin & fänkål också. Ställ in i ugnen 170 grader i 20 min.  Ta ut plåten och skär försiktigt önskad form på brödet. Sänk sedan värmen till 140 grader ochställ in plåten i ugnen igen cirka 40 min. Ta ut brödet och känn så det är torrt rakt igenom.

Supergott med en bit ädelost och en smarrig marmeladklick på

lchf - recept - sesamknäcke - yummifood