Tacopaj m. Ajvar Relish&Sweet Chili

IMG_5496Om det är något som jag nästan aldrig gör så är det matpaj, jag är faktiskt inte så förtjust i det pga degen. Men igår så fick jag nått ryck och googlade reda på en pajdeg som jag hittade inne hos Jenny´s matblogg, jag använde mig av receptet från pajdegen men valde att göra fyllningen på mitt sätt. Måste säga att pajen är mycket godare dagen efter och jag som brukar bara gilla mat samma dag som den lagas. Vad händer? Pajdeg 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 50 gram rumsvarmt smör 1 1/2 dl mjölk Ställ ugnen på 225 grader. Blanda ihop alla ingredienser till en deg, kavla ut och tryck ut i en rund form med avtagbara kanter.

IMG_5479Jag rensade runt i kryddskåpet och hittade 2 st halvfulla påsar med taco kryddmix samt så gillar jag ajvar så det fick bli det och en burk kossade tomater. Mutti är absolut mina favoriter när det kommer till krossade tomater.

IMG_5485Jag använde mig av 500 g blandfärs och det är hellre nått som aldrig händer att jag äter, herregud kvinna vad är det för fel på dig! Dags att göra mer köttbullar, biffar etc märker jag..

IMG_5481När köttfärsen är färdigstekt så tillsätter du taco kryddmix, 1 hel burk krossade tomater samt 2 välfyllda matskedar (jag använde inte måttet matsked utan en sked man äter med). Låt puttra ihop och smaka av med salt och peppar. Medans färsen puttrar gör du en kall sås av 2 dl créme fraiche, 2-3 dl riven ost samt 1-2 dl sweet chili sås. Jag hade en flaska som höll på att ta slut så jag tippade i allt, var nog ungefär 2 dl. Rör ihop till en härlig röra. Tips: Har du inte sweet chili sås så går det lika bra med tacosås!

Fyll pajskalet med färsröran och sen smetar du över din créme fraiche sås. Toppa med extra riven ost samt red hot chili flakes (Santa Maria). Ställ in pajen i mitten av ugnen 20-25 min.

IMG_5487När den kommer ut från ugnen så ser den verkligen cheesy ut ;-) 

IMG_5490IMG_5500Se vad härlig den ser ut =)

IMG_5502IMG_5503Krämig deluxe, jag tänkte faktiskt göra med quornfärs först men valde blandfärs istället. Nästa gång blir det nog quorn. Tips!

IMG_5512Eftersom pajen är så krämig i sig så behövs ingen dressing, jag åt pajen tillsammans med blandsallad, jalapenos och tortillachips för lite crunch.

IMG_5513Bon appétit

recept - tacopaj - yummifood