Snabb köttfärssås á la Toscansk Touch

10Jag bara älskar när man lyckas trolla ihop något riktigt smarrigt av överblivna rester och att tillsätta lite färska örter på toppen med krutonger och tomater så vart rätten genast mycket "lyxigare". I förrgår så skulle jag göra lunch till mig och Björn, tro mig, det enda vi pratar om (känns det som) är vad vi ska äta till lunch & middag hela tiden ha ha... min kreativa sida är på villovägar lite emellanåt men detta vart super! Det började faktiskt med att jag tog fram blandfärs ur frysen, som jag för övrigt verkligen inte gillar, jag är mer för nötfärs MEN jag har fått massor som jag måste göra av mig. Hur som helst, min plan var då att göra en snabb köttfärssås & spaghetti, ni vet när man är så där jäkla hungrig så man bara vill svälja hela kylen i en tugga.. Och jag blir HANGRY deluxe, stackars Björn, fy sjutton vad jag blir på dåligt humör. Någon som känner igen sig? 1Började tina färsen i vattenbad, går sjukt fort. Jag slängde ut min mikro för 1-2 år sen, skulle aldrig ha en mikro hemma. Behöver jag tina något så går det lika bra med att ha produkten i en påse igen knuten och lägga den i ett vattenbad, tar inte alls långt tid och behöver jag värma något så har jag både ugn och plattor att värma maten på. Så vad är meningen med att ha en stor jäkla klumpig mikro på bänken när jag kan fylla den med 100 andra hushållsmaskiner? :mrgreen:  2Började plocka fram resten av ingredienserna, ja man tager vad man haver, så i mitt fall vart det gul lök och vitlök men när jag kommer till en av dom viktigaste sakerna i en köttfärssås så kände jag hur polletten trillade ned innan jag ens hann öppna skafferiet... KROSSADE TOMATER -  SLUT! Ja visst fasiken var det slut fick jag bekräftat när jag febrilt sökte genom mitt skafferi... Okej, jag svor lite.. Som om det ska hjälpa mig närmare en burk krossade tomater. Drog ett getöga in i kylen och till min glädje så såg jag att Björn hade tagit med resterna från soppan vi hade ätit till lunch dagen innan hemma hos honom... Kelda´s Toscanska Tomatsoppa. YES!!! Lunchen va räddad och det var bara att skrida till verket.. 3Nu vägde jag ingenting men jag vet nog på ett ungefär vad som bestod i rätten men vet ni vad, det viktigaste är att smaka av hela tiden. Lita på din palett snarare än en lista med massa siffror, du lär dig så mycket mer av det än att följa ett recept till punkt och pricka. Visst i bakning är det andra regler som gäller men nu är inte detta ett bakverk... snarare ett jäkligt gott lunch konstverk ;-) . Snabba köttfärssåsen á la Toscansk touch cirka 350 gram blandfärs 1 st liten gul lök, finhackad 1-2 st vitlökar, riv ned i färsen cirka 2-3 dl toscansk tomatsoppa (Kelda) 1-2 msk kalvfond cirka 1/2 dl ketchup (Heinz, love it) salt & vitpeppar Servering: Parmesan, färsk timjan, tomater och krutonger Börja med att fräsa färsen i lite smör och varför jag börjar med färsen och inte löken som det brukar vara i dom flesta recept är för jag vill inte ha min lök sönderstekt. Jag tillsätter alltid lök samt vitlök när färsen nästan stekt klart, så den mer får svettas och steks lite mindre alltså följer du mina direktiv här nu ;). När det är färdigstekt så tillsätter du tomatsoppan, fonden och ketchupen. Låt detta puttra medans du kokar spaghetti enligt anvisningarna på förpackningen, låt inte köttfärssåsen koka för hårt bara för till slut så skär sig nästan såsen så låt det puttra på låg värme. När pastan har kokat klart så häller du snabbt av vattnet och sedan tillbaka i kastrullen, det gör absolut ingenting om det blir lite vatten kvar. Häll din spaghettin direkt ned i samma pannan du gör köttfärssåsen och har din köttfärssås kokat så du själv tycker att den är lite för tjock så tillsätter du även lite a ditt pasta vatten för att spä ut såsen men ändå inte blir blaskig eftersom det är stärkelse i vattnet så det fungerar som en redning. Blanda  ihop allt och häll över i en härlig skål, toppa med parmesan, färska tomater, färsk timjan och krutonger... Är detta till middag så servera gärna ett gott glas rött till och en brödbit.

47 6 5Inte så pjåkigt av att ha en kreativ hjärna som fungerar emellanåt :lol: 

8Älskar denna bild och jag älskar att ha en karl som är villig att agera modell med min mat. Jag önskar att jag kunde ha större bilder i denna design, jag letar till och från efter en ny design till min hemsida men har inte hittat någon jag gillar än. Vad tycker ni, gillar ni hur allt ser ut här inne eller vill ni att jag byter? Någon som har tips på fina wordpress temat i så fall?

9Hunny, dinner is served..

1112Nu kurrar magen igen, vi får se vad denna lilla donna lyckas åstadkomma idag då.

Trevlig kväll önskar jag er..

falun - foodie - köttfärsås - lunch - matblogg - toscansk