Förr drack jag mer drinkar än vad jag gör idag, det brukar räcka med 1-2 st som fördrink innan mat etc och det är kul att variera mellan olika drinkar. Något som alltid har legat mig varmt om hjärtat är Mojito, vem går inte igång på det!? Innan Midsommar så gjorde jag dom här goda Mojito drinkarna med pasionfrukt och rabarbersirap. Tyvärr har det inte blivit att jag har hunnit redigera bilderna förräns nu men bättre sent än aldrig eller hur? Jag gjorde även en annan variant runt Midsommar men det kommer i ett annat inlägg.
Rabarbersirap
250 g rabarber
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl vatten
Ansa och skär rabarbern i 2-3 cm långa bitar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt socker och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 10 min. Låt massan rinna av i en sil. Pressa med en sked så att all vätska rinner ut. Häll saften i en kastrull och låt koka utan lock till sirapsliknande konsistens ca 5 min. Låt kallna.
Nu kanske det inte går att få tag i rabarber lika lätt som innan Midsommar men det är inte helt omöjligt då man faktiskt kan ha den god ända in på hösten om man tar hand om den på rätt sätt. Får du inte tag i rabarber så går det lika bra att göra sirap på te.x hallon eller varför inte hjortron nu när snart den säsongen drar igång.
Mojito m. Passionsfrukt & Rabarbersirap1 glas
4-6 cl rom, vodka eller som vi använde denna gång Shochu (dvs japanskt brännvin)
cirka 1/2 lime i klyftor
1 msk rabarbersirap
3-4 blad mynta
1 passionfrukt
IS
Bubbelvatten
Mortla lime, sprit och mynta. Tillsätt bladningen i ett glas och fyll ditt glas med is. Ha ned en halv passionsfrukt & rabarbersirap. Sätt en lång sked i glaset och fyll sakta på med bubbelvatten
medans du hela tiden rör om i glaset. Fyll nästan ända upp med bubbelvatten och toppa med andra halvan passionsfrukt, mer mynta & limeklyftor som dekoration.