Igår satt jag och Björn som vanligt och försökte komma på vad vi skulle äta, tycker det är ett himla problem nu för tiden, att komma på olika maträtter och min inspiration är som puts väck. Jag hoppas det bara är en svacka... Hur som helst, Björn kläckte ur sig den briljanta idén sallad! Jag brukar vara ganska kvick med att dissa alla Björn´s idéer (sorry babe ♥) men här tändes en gnista inombords direkt och jag gick igång på alla cylindrar. Medans han bara hann säga ordet sallad så var min hjärna igång med alla detaljer och vips så hade jag presenterat hela idén för Björn som var enig med mig att vi skulle ha en smaskig räksallad till middag.
Vi brummade ned till ICA och handla hem alla ingredienser, eftersom Björn tränar ganska mycket så behöver han lite mer matigare mat än mig så köpte vi även med pasta, men vi köpte glutenfri. Både jag och Björn´s magar är lite känsliga vid för mycket gluten och den här pastan var riktigt god som var ICA´s egna märke och pastan heter (glutenfri) Casarecce. Kokade den enligt förpackningens anvisning, skölj sedan i kallt vatten tills pastan är kall. Ringla över lite olja och smaksätt med grillkrydda.
Salladen består även av romansallad, små tomater, gurka, avokado, kokt ägg, handskalade räkor, citron, färsk & egenodlad persilja. Toppa med flingsalt, svartpeppar och givet är en citronklyfta till. Jag gjorde även jordens enklaste majonnäs till som du fixar på 1-2 minuter, tror du mig inte? Testa själv... När jag gör denna majonnäs så använder jag en stavmixer och en hög tillbringare (hellre smal & hög än vid), det brukar även komma med tillbringare när man köper stavmixer.
Ha i alla dessa ingredienser i tillbringaren - gulor från 2 ägg, 1-2 msk vinäger, 1 msk senap, cirka 2,5 dl rapsolja.... Okej är ni redo? Sätt ned stavmixern i din tillbringare och kör igång den, lyft lite på stavmixern så allt blandas om och inom 5 sekunder ska du ha en färdig majonnäs. Du kan köra runt några extra sekunder för att blanda om allt... Smaka av med salt & peppar. KLART! Jag har gjort denna majonnäs cirka 10 gånger och misslyckats 1 gång så visst kan man misslyckas men då är det bara att göra en ny!
I mitt glas så körde jag rosé, Mulderbosch 2016 | länk | massa is och lite av min rabarberlemonad för att söta upp rosén lite. Jag ska försöka fota lemonaden idag så ska ni få recept på den innan den tar slut ha ha. Björn körde på ett annat rosé vin som heter Via del Campo | länk | is, lite lemonad och sen kör han även med en dricka som heter Njie Freeno ( strawberry/lime).
Bon appétit
Spara