Kycklingsallad m. Brie&Pestodressing

Hej på er, jag kollade igenom min externa hårddisk nu på morgonen och fick syn på denna smarriga sallad som jag inte har skrivit om. Innan vi åkte till Turkiet så rensade jag datorn därför blir det lätt att man glömmer bort massa mat (och annat) som man faktiskt fotat och som man tänkt skriva om. MEN det är ju super för då har jag en liten bildbank att använda mig av. Denna sallad gjordes en solig dag hemma hos Björn till lunch, sallad är väl som godast på sommarens alla soldagar, eller hur? Salladen bestod mest av kulören grönt, finns så mycket goda gröna grönsaker och denna sallad var med ruccola, romansallad, snacks gurka, avokado, oliver och salladslök. Sen toppades salladen med soltorkade tomater, kycklingfilé och BRIE! Hur gott!!? Och dressingen är så himla enkel, jag brukar blanda en god olja eller en vanlig smaklös rapsolja i en antingen glasflaska med kork eller en sån här burk med tät slutande lock, sen kan man variera smaksättning. I just denna var det nog någon sked pesto samt balsamvinäger och rostade valnötter. Bara att skaka om och ringla över salladen. SÅ himla gott och ett hett tips är att använda pinjenötter någon gång, mums! Andra tips på smaksättning är tapenade och ajvar relish. Ett till tips är också att ALLTID spara oljan som soltorkade eller pomamore tomaterna ligger i, häll bara över dom i en burk och ställ bredvid spisen så har du en god olja att ringla över salladen eller steka fisken/kycklingen i. Även god att ringa över pizzan med serrano/ruccolan eller pasta tallriken.

Bon appétit

dalarna - dressing - kycklingsallad - lunch - matblogg - sallad - tips