När karln bjuder över vänner...

... så fixar jag maten! I somras så hade vi över lite vänner till Björn på Middag och en av gästerna hade kommit ända från Hong Kong. Han var här på besök i cirka 2 veckor och hann med en middag hos oss. Det är från Airsoften som Björn håller på med som denna kvällens gäster var ifrån. Vi har inte gäster så ofta så det var verkligen trevligt. Det fick bli mojitos både med och utan alkohol som välkomstdrink samt en flaska cava sen hade jag plockade ihop lite småplock i form av smaskiga ostar, olika sorters salami och lufttorkade skinkor. Sånt här går alltid hem och är ett trevligt sätt att börja en middag med. Denna dag hittade vi även en ny favorit i ostvärlden, Champagne Cheddar. Mums vad god! Den är osten högst upp till höger i bild, den kommer absolut köpas hem fler gånger och en ost jag varmt kan rekommendera. Krämig och helt underbar i smak.

Märks det att man jobbat i en delikatess eller? Räcker då inte med 2 sorters salami, här ska det fläskas på;).

Senare på kvällen (då dom kom på eftermiddagen) så grillade jag och fixade massa godsaker till... Ryggbiff och kycklingfilé fick bli kvällens protein.

Ugnsrostad potatis med lök och morötter

Potatisgratäng

Bakade även massor med focaccia, recept på mitt focaccia bröd hittar du → här. Björn är helt besatt av det och kan äta hur mycket som helst, jag brukar variera med att baka 2 stora bröd eller massor med "portions" bröd. Det beror vad det är för sorts middag och hur många som ska äta.

Riktigt trevlig dag trots att jag mesta delen stod i köket, men så är det väl för en matnörd.

bakabröd - delikatesser - focaccia - middag - ostar