Somriga Fläder Cocktails x 3

Detta inlägg är ett betalt samarbete med Kiviks Musteri

I betalt samarbete med Kiviks Musteri så har jag tagit fram 3 st olika cocktails med deras Fläderblomsdryck, dessa drycker kan göras med eller utan alkohol. Det är vad du föredrar och vart dom kommer att serveras. Smakerna passar både unga som gamla, alla här hemma fick smaka (så klart utan alkohol) och det fanns någon favorit för alla familjemedlemmar. Recept finner ni nedan ↓
 
Först ut är denna fläder- & persika Cocktail som jag valde att servera i ett champagneglas, riktigt somrig drink med solmogna persikor.
 
Peachy Kiss
1 glas
1 st färsk persika
1/2 lime, saften
1 msk sockerlag*
Kiviks Musteri Fläderblomsdryck Original
Persika mash
Bubbelvatten eller Prosecco
 
*Sockerlag = Koka 1 dl vatten med 1 dl råsocker och låt svalna.
 
Muddla 1 persika med lime och sockerlagen till en persika mash. Lägg i några isbitar i ett champagneglas och fyll sedan glaset med 1/3 persika mash, 1/3 fläderblomsdryck och bubbelvatten eller prosecco för en vuxnare smak. Näst på tur är denna superhärliga cocktail med smak av fläder och rabarber som jag valde att servera i cocktail/champagneglas.
 
Spring is in
1 glas
 
Rabarbersirap: 2 dl Kiviks Musteri Fläderblomsdryck Original 70 gram rabarber
60 gram bigarråer
1 msk honung Kiviks Fläderblomsdryck Original
 
Tillsätt alla ingredienser till din sirap förutom honungen, låt koka cirka 10 minuter sen tillsätter du honungen de sista minuterna. Ta av från plattan och sila av din sirap så du får en slät och fin sirap. Låt kallna. Fyll ett cocktailglas med is, tillsätt 1-2 msk rabarbersirap och fyll sedan upp resten av glaset med fläderblomsdryck. Dekorera med ätbara blommor, bigarrå & rabarber.
 
* För en vuxnare smak, tillsätt 4-6 cl ljus rom.
 
Sist ut i denna trio är denna helt magiskt vackra cocktailen som jag valde att smaksätta med fläder och färska jordgubbar.. Och varför jag valde namnet "En Midsommardröm" är för jag tycker verkligen att denna cocktail passar att serveras på Midsommar.
 
En Midsommardröm
1 glas
 
Färska jordgubbar Kiviks Musteri Fläderblomsdryck Original
Röd grapefruktjuice
 
Mosa en näve med färska jordgubbar och blanda med lite fläderblomsdryck, häll upp i is formar (spara dock lite av blandningen till drinken) och lägg ner ätbara blommor, rosmarinkvistar och mynta/citronmeliss i de olika facken. Ställ in i frysen tills det har fryst. Fyll ett glas med is och de frysta jordgubbarna. Fyll glaset med 1/3 jordgubb- & fläderblandning som var kvar sen du gjorde isen, 1/3 Kiviks Fläderblomsdryck Original och 1/3 röd grapefruktjuice. Dekorera med blommor och rosmarin.

För en vuxnare smak, tillsätt 4-6 cl vaniljvodka. 

Hoppas att ni hittar någon favorit bland dessa 3 somriga cocktails, vilken är du mest sugen på att testa? Jag kommer göra en liknande som min "En Midsommardröm" till Midsommar, kommer bli riktigt bra. Och jag hoppas mycket uppskattat, bara 1 vecka kvar snart. Helt galet! Stor kram till er.

betaltsamarbete - cocktails - fläder - kiviksmusteri - matblogg - sommar
3
Jenny

Vad är "persika mash" för nå? Tack för dom fina bilderna och recepten, alla föll mig i smaken ?

Linda

Hej Jenny, vad kul att du gillar dom:) Persika Mash står va det är i första meningen under ingredienslistan:) Ha en fin dag, kram

Ulrika

Hej

Vi hade ju ett samarbete ihop där du tog fram Midsommardröm och Peachy Kiss åt oss. Nu hittar jag inte dessa bilder, har du dem kvar?

Mvh
Ulrika, Kiviks Musteri

Svar: Hej Ulrika, ursäkta för sent svar. Har totalt glömt bort detta. Jag fick leta men hittade inlägget till slut https://yummifood.se/2018/june/somriga-flader-cocktails-x-3.html . Du kan ta bilder därifrån för jag vet inte vart dom ligger på min externa hårddisk. Stor kram och Gott Nytt!!

Jag har ett till inlägg kom jag på där eran dryck finns med i detta inlägg https://yummifood.se/2016/december/kaffepannacotta-m-saltad-kolasaspepparkaka.html
Linda