Asiatisk afton - Dumplings, Asahi&Shochu

I den här familjen så är det oftast jag som trollar med middagar etc och man kan vara lite insnöad på sitt emellanåt och behöver bli inspirerad av andra saker för att få in nya smaker i sitt liv etc. Björn, min sambo, jobbar för ett Japansk företag samt så har han varit i Japan några gånger så han är lite mer insatt i den asiatiska maten mer än mig och har introducerat mig för dumplings eller gyoza som det heter i Japan och jiaozi som det heter i Kina. Gissa om jag är glad att han fick in detta i vårat liv, så himla gott och så himla enkelt. Kul att kunna variera med annat plock som till exempel för tacos. Ja okej, vi gjorde inte våra dumplings själva (denna gång) men har absolut pratat om att testa det. Förra helgen så körde vi asiatisk afton, bara jag och Björn och gjorde några tillbehör till så det vart som en afton. Jag hade även beställt hem Japansk öl för att verkligen få en riktig känsla över det hela samt så har Björn köpt hem massor med flaskor av Shochu när han varit på sina resor och det är en stark destillerad alkoholdryck som kan tillverkas av produkter som innehåller mycket stärkelse och socker, men de vanligaste produkterna som används är ris, sötpotatis eller korn. Shochu dricks rent med is eller utspädd med hett vatten eller andra drycker och har nyligen gått om sake i popularitet i Japan tack vare sin jämna smak och lättdruckna natur. Vi valde att dricka den tillsammans med massa is och nypressad apelsinjuice, smakade ju nada, kallt och sjukt gott. Jag klunkade emellanåt HA HA! Man kan säga att det var verkligen en kväll i det Japanska tecknet. Vi körde på frysta dumplings och testade lite olika varianter från olika varumärken för att se vilka som var godast. Vegetarisk från Coop, vegetarisk från ICA och köttfyllning (har för mig att det är färs) från ICA och kan säga att vi är båda eniga om att ICA´s med kött är verkligen så himla goda med en touch av ingefära. Mums. Dom som var sämst var absolut den vegetariska från Coop, usch den var inte god. Konsistensen var som ett mos inuti. Den första stekpannan vi värme med dumplings så la vi dom olika smakerna på ett visst sätt så vi hade koll på vilka som var vilka men den andra så blandade Björn hej vilt så man inte bara kunde ta den godaste med köttfyllningen så när man väl fick en sån goding så var det som att vinna på jackpotten ungefär ha ha. Man får även med 2 st små påsar med ljus dumpling-vinäger i kartongen med dumplings som man lägger i ett glas med varmt vatten för att tina dom. Vi blandade den blandningen med soya faktiskt sen hade vi ett fat med sesamolja. För att få in mer grönsaker som jag älskar så fräste jag på haricots verts lite snabbt för att få lite yta på dom sen serverade jag dom bara i en skål med flingsalt på, mums så gott. Körde även med frysta även där, billigt och riktigt gott. Ölen beställde jag på nätet och det tog inte många dagar innan den fanns  att hämta ut, cirka 2-3 dagar tror jag bara det tog och första klunken kändes weird men sen så vart man van och det var riktigt gott till. Jag köpte en påse med wokgrönsaker på grönsaksavdelningen på Coop som jag fräste på lite snabbt med färsk  ingefära sen blandade jag den med nudlar för att få lite mer matigare inslag samt så toppade jag med sesamfrön. Vi valde att äta med pinnar hela kvällen, jag har aldrig kunnat det innan men med sådan god lärare som Björn så tog det inte lång tid innan jag briljerade med pinnarna. Han lärde Kevin för ett tag sen när vi åt nått asiatisk men jag hade inte tålamod att hålla på med dom då för jag var så himla hungrig sen hade vi nog inte helheten av Japansk känsla där då men nu så vart jag desto mer inspirerad av att lära mig och Kevin är så himla duktig med pinnarna. Han har bestämt att han också vill ha asiatisk afton i helgen (eftersom barnen inte var här förra helgen) så tydligen blir det liknande ikväll eller imorgon igen, ska bli kul att se vad han tycker om dumplings och jag tycker det är så häftigt när barnen visar intresse för nya maträtter som dom vill testa. Att ha ett öppet sinne för att vilja testa nya saker.. Riktigt mysig kväll som jag rekommenderar er att köra hemma, är inte alls krångligt och det tar inte alls lång tid att fixa i ordning denna mat. Tänk om man hade kunnat tagit det ett snäpp till och både klätt sig japansk och sminkat sig så, hur kul!? Jag vet att det fanns kyckling i några dumplings också men är osäker om ICA hade det, Coop vet jag har det så kanske testar vi även en sån i helgen. Återkom gärna om ni testar asiatisk afton eller kanske ni redan brukar köra det hemma? Vad brukar ni använda för tillbehör i så fall?
asahi - asiatiskafton - dumplings - gyoza - öl