Gratinerade fikon med brie, rosmarin, honung&serrano

Hej på er, hoppas att allt är bra? Jag vet mycket väl att jag varit dålig med uppdateringarna här inne men jag har inte haft något lust helt enkelt att blogga och allt har känns så tråkigt att blogga om (då menar jag att jag tror att ni tycker det är tråkigt) + att det skulle behövas en uppdatering med en bloggdesign. Jag hade middagsbjudning i Lördags och vi kom in på det här med bloggen och jag sa att varför jag inte skriver just något här inne just nu är för det känns som att alla har gjort allt så jag kommer inte med något "nytt" som ingen annan har gjort och det känns bara meningslöst att ens lägga upp något. Sen har man så himla höga krav på sig själv hela tiden så det roliga försvinner bort och kraven sätter in istället, har alldeles för höga förväntningar på mig själv. För det första så fick jag svaret tillbaka att jag absolut INTE skulle tänka så att alla har redan gjort allt... Och sen sa jag även själv att jag måste även låta mig själv vara nöjd över saker som jag själv kanske är 100 % i mina ögon men som är 50 - 60 %. Det är okej ändå liksom.. Så NU ska jag försöka komma tillbaka sakta men säkert så får vi se vart det bär av. Tänkte i alla fall börja med dessa supergoda fikon som jag bjöd på i lördags, riktigt goda!!! Vi hade så sjukt bra pris  (15:- för 1 förpackning med 4 st fikon, så himla fina) på Fikon på jobbet (jobbar extra i kassan på ICA) så jag fick bara lov att köpa med mig en förpackning hem. Detta är så himla busenkelt att göra och du kommer verkligen njuta av dom till max.. Gratinerade fikon med brie, rosmarin, honung & serrano Fikon Brie Honung Färsk rosmarin Serrano Tvätta av fikonen och ställ dom i en ugnsfast form. Snitta ett kryss ovanifrån och nedåt, skär av en liten trekant av en brie och stoppa ned i ditt fikon. Toppa med honung, ytterst lite rosmarin och linda sedan 1/2 - 1 skiva (beroende på storlek) runt ditt fikon. Ställ in i ugnen på 200 grader cirka 10 minuter, ta ut och låt svalna en liten stund. Ät och njut.... Jag åt med skal och allt, bara schoff in i munnen. Detta funkar även med chévre och då kan du toppa med pinje eller valnötter vid servering.

Ni kan ju tänka er vad mumsigt och gott det är när brien har smält i fikonet, mumma! Så lite sälta på serranon..

Servera gärna med ett glas bubbel till, denna gång vart det P.Lex Prosecco som mina gäster hade med sig. Vi har druckit det förut och vi gillar det så det blev en hit. Mer bilder från denna kväll kommer i ett egen inlägg annars blir det för långt inlägg, men jag bakade även baguetter och självklart ska ni få recept på det likaså min grymt goda saffrans aioli samt pesto aioli. Men tills dess så säger jag stor kram.  
P.lex - fikon - gratinderadefikon - prosecco - recept - småploc - tapas - tips
2
Lillan Kind

Åh så gott det ser ut!? Det här receptet har jag aldrig sett förut! Ibland funderar jag också på om det är meningsfullt att skriva inlägg. Alltså om jag skriver nåt av intresse??

Linda

Tack snälla <3 Det var/är supergott, är så sugen på några just nu! Ja vi kommer nog allihop till olika svackor, vara att försöka kämpa sig igenom dom :) kram