Bananbröd med jordnötssmör&kvarg

The secret ingredient is always love Jag testade på att baka ett bananbröd med jordnötssmör som jag hade läst om i en tidning tidigare i veckan men som vanligt så valde jag att göra om receptet så det passade mig och nog tyckte jag att det var lite torrt bröd i sig men med lite extra jordnötssmör på mackan och mosad banan samt en kopp kaffe till så var det desto roligare. Så visade jag brödet på min instasnap på båda mina konton och frågade om någon ville ha receptet, jag trodde inte att det var många som ville ha det men där hade jag så verkligen fel. Det var hur många som helst som ville ha receptet så nu kommer det här mina kära vänner! Bananbröd med jordnötssmör och kvarg 1 st 3 st bananer 1 1/2 dl jordnötssmör (jag använde med bitar) 2 1/2 dl grahamsmjöl 3 dl havregryn 3/4 dl muscovadosocker (ljust) 1 tsk vaniljpulver 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 1 tsk kanel 1 tsk kardemumma 3/4 dl rapsolja 1 1/2 dl kvarg 2 ägg Banan och jordnötter till ovansidan av kakan Sätt din ugn på 175 grader. Klä en brödform med bakplåtspapper. Skala och mosa bananerna i en stor skål. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en jämn smet. Häll smeten i formen och toppa med 1 delad banan och jordnötter, tryck ner det lite försiktigt. Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 1 timme. Låt vila 15-20 minuter innan du stjälper upp kakan.

Så här ser kakan ut innan jag körde in den i ugnen

Klar

Ni som testar receptet, hoppas ni kommer att gilla det och tagga gärna mig på instagram @ Yummif00d om ni bakar det samt lägger ut bild. Vore så kul att få ta del av.

baka - bananbröd - dalarna - gagnef - hembakat - matblogg - recept
2
Johanna

Tackar för detta.. ska prova på detta i veckan mellan allt pluggande till tentan då jag nog behöver rensa min lilla hjäääärna ibland. Taggar dig så klart när jag gjort brödet 🤗 ha en fortsatt fin söndagskväll!

Linda

Åh kul! Få se vad du tycker om brödet då :) Tack detsamma