Chile Con Carne - Det röda vinet från Chile

Var länge sen jag tipsade om rött vin här inne nu så det är verkligen på sin plats. Detta vin heter Chile Con Carne och namnet är en lek med ord: vinet kommer från Chile och passar till kött, vilket ”carne” betyder på spanska. Vinet representerar en ny genre där man utgår ifrån vilken typ av mat det passar till, för att göra valet enklare för konsumenten bland det stora utbud som finns idag. Chile con Carne säljs på 1,5-liters bag-in-box, motsvarande två vinflaskor, för 99kr. Som namnet antyder passar vinet till chili con carne, tacos, pasta bolognese och andra rätter baserade på rött kött. Chile con Carne är ett gott och prisvärt vin som passar perfekt till fredagsmyset och till rustik mat som älskas av många och enkelt kan tillagas för större grupper i festliga sammanhang. – Detta är ett vin för livsnjutare som vill göra det enkelt för sig. Med Chile con Carne blir det mindre komplicerat att hitta ett vin på butikshyllan som är gott, prisvärt och passar bra till en grillad köttbit eller fredagsmys med tex-mex. Vi är glada över att kunna presentera det här vinet, som är utmärkt till den typ av rätter som så många i Sverige älskar när de ska umgås eller fira något tillsammans med familj och vänner, säger Flavia Bergström, Senior Brand Manager, Altia.
Chile con Carne är ett är smakrikt och fruktigt rött vin med lagom syra och en lång eftersmak. Det innehåller druvorna Cabernet sauvignon (85 %) samt Syrah (15%). Cabernet sauvignon ger vinet toner av körsbär och svarta vinbär och Syrah ger smak av björnbär, hallon och violtoner med inslag av vanilj och choklad.
 
Vina San Pedro Tarapaca (VSPT), en av landets största vinexportörer och dess tredje största vinproducent, har producerat Chile con Carne. Vinet lanseras i Sverige 1 februari och kommer att ingå Systembolagets beställningssortiment.
 
Pris: 99 kronor för 1,5 liter Bag in Box. Artikelnummer: 72740 och direktlänk har du → här.
chiliconcarne - rödvin - röttvin