Ugnsgratinerad kycklingköttbullar med citron, mozzarella&zucchini

Det enkla men ändå så lyxigt

Om det är några "köttbullar" som jag gillar så är det verkligen kycklingköttbullar. Jag tycker att det är så mycket godare än vanligare köttbullar och om det är så att vi köpt färdiga köttbullar så blir jag alltid äcklad av dom för det är jämt nån benbit eller nått i dom, uäck! Jag går mer och mer ifrån "kött" och mer in på kyckling och vegetariska alternativ men inte helt. Nog äter vi kött emellanåt, både nöt och fläsk men inte alls lika mycket som jag gjorde förut och kycklingköttbullar är en stor favorit både hos mig och jag vet att Kevin har nämnt flera gånger att han gillar hellre det än vanliga köttbullar så tidigare i veckan var vi ensamma hemma några dagar och då passade jag på att göra en gratäng med kycklingköttbullar och smakrik tomatsås.

Lök & vitlök är ett stort måste!

Hade lite zucchini i kylen som behövde tas hand om så jag toppade min gratäng med det och mozzarella.

Tomatsåsen fick puttra en stund för att smakerna verkligen skulle explodera

Precis innan denna goding fick mysa i ugnen en stund

  Ugnsgratinerad kycklingköttbullar med mozzarella och zucchini Tomatsås 1 gul lök, finhackad 2-3 vitlökar, finhackad 2 burkar krossade tomater 1 dl vatten 1 tärning köttbuljong 1 tärning kycklingbuljong 2 tsk muscovadosocker rivet skal från 1 citron, skölj citronen noga nymald svartpeppar oregano på burk, supergott med färsk basilika också om du annars har det rapsolja att steka i, cirka 2 msk Fräs löken & vitlöken på mellantemperatur i olja, lökarna ska bara svettas och inte hårdstekas. Tillsätt alla andra ingredienser och låt det puttra ihop en bra stund. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och eventuellt lite extra strösocker om såsen smakar för syrligt i din smak. Jag använde mig av Kronfågels frysta kycklingköttbullar och la köttbullarna direkt i en form utan att tina dom. Slå över tomatsåsen och fördela 1 st mozzarella i formen. Lägg även på zucchini och några cocktailtomater, pudra över med oregano och gratinera i 200 grader 20-25 minuter tills osten har fått fin färg. Servera med kokt pasta...  

Precis innan jag tog ut formen

Ursäkta bombningen av alla bilder oops men hur ska man kunna ta bort någon av dom ;-) !? Hoppas ni kommer att testa denna superenkla men otroligt smakrika och goda maträtt som både passar till lunch och middag. Glöm inte att tagga mig på instagram om ni väljer att testa receptet och lägger upp din bild där. Funkar lika bra med sweetkay78 eller yummif00d.
kycklingköttbullar - recept - tomatsås