Morgonstund med glutenfritt sesamknäcke

Jag älskar att lyxa till frukosten emellanåt, helst på helgerna och lite brie på mackan borde vara varje människas rättighet. Sen om man även har lite lufttorkad skinka så blir det absolut desto bättre.
 
Jag försöker dock äta glutenfritt så gott jag kan för min kropp mår så mycket bättre av det eller gluten i mindre mängder. I början av veckan så gjorde jag en plåt med glutenfritt sesamknäcke som jag brukar göra och det är inte alls mycket bitar kvar så jag måste nog göra en ny plåt idag. Vill du ha receptet på det glutenfria sesamknäcket så finns det → här.
Kaffe med kardemummaskum (= vispad ikaffe soya och eko kardemumma)
 
Rucola äter jag nästan varje, jag älskar verkligen det och står högst upp på listan av alla sallader och innan min har kommit upp ur landet får jag nöja mig med köpt. När jag var yngre så gillade jag inte alls rucola, weird (och spännande)  hur kroppen formas hela tiden. Dom andra familjemedlemmarna är inte alls lika förtjust i rucola och det är helt perfekt för då blir det mer över till mig 8-) .
 
Lufttorkad skinka är också en favorit men då helst köpt över disk i en delikatess. Jag kanske är lite skadad då efter jag jobbade i delikatess så många år som jag gjorde men den färdigpackade i butik är oftast mycket tjockare i skivorna samt så kan den få en gummikänsla. I en delikatess så har du även lyxen att kunna välja mellan fler sorter samt att smaka på skinkan innan du bestämmer vilken du vill ha.
 
Tomat finns också oftast på mina mackor med salt eller örtsalt på. Dom går hand i hand genom livet, tomaten och saltet.  I en butik så borde man ställa lite härliga flingsalt bredvid tomaterna, kan lova att det ger merförsäljning direkt.  Och vill du ha ännu mer merförsäljning så sätter du fina krukor med basilika bredvid. Man kan göra som ett kit liksom. Det går att utöka detta mer och mer på olika sätt.. Ett gott bröd i anknytning, härliga oljor osv.
 

Du sår ett frö sen blommar det

Men detta handlar inte bara om merförsäljning för  butiken utan även inspiration till kunden. Jag menar hur många människor åker inte till butiken och har ingen aning om vad man ska äta till middag? Du sår ett frö till  kunden och sen blommar det, kan jag lova..
 
Solen strålar redan över gården och det ser ut att bli en fantastisk fin dag och jag är glad att jag är ledig. Det blir lite pyssel i trädgården och sen har min son precis börjat med fotboll så det är faktiskt match uppe i Leksand idag så det blir en mysig liten utflykt dit.
 

Hoppas ni får en superfin dag, stor kram.

dalarna - frukost - recept - sesamknäcke