När vi skålade in våren - Del 1

För några helger sedan så var det äntligen dags att sätta sig i pergolan och skåla in våren/sommaren. Eftersom plock är en stor favorit här hemma så var det en given rätt och  det bara var jag och Björn hemma så får vi lätt plats med all plockmat på det bordet som står i pergolan. Vi köpte in det förra året och det är verkligen så snyggt. Visar det längre ned i detta inlägg och jag väljer nog att dela upp detta inlägg i 2 delar för annars blir det tok för mycket bilder...
 
När det är varmt och solen lyser så brukar vi börja med att skåla i lite bubbel och det är alltid trevligt att smutta på något medans man fixar med maten..
 
Ett av faten som vi smaskade på innehöll lite olika salami samt lufttorkad, några av minafavoriter är magnifico pepperoni, lantsalami, finocchiona sen brukar det variera lite på den lufttorkade fronten men serrano gillar vi för det är lite mer sälta i den. Fatet innehöll även honungsmelon/jordgubbar för sötman och oliver för sältan. Jag brukar även toppa oliverna med färska örter och en god olivolja.
 
Och så här såg det ut när vi väl satte oss ute i pergolan, visst är bordet samt stolarna snygga? Jag är så glad att även denna plats på gården har gjorts iordning och får ta ut sin fulla rätt. Sen när alla klätterväxter ta över hela pergolan på sommaren så är det verkligen en liten magisk känsla att sitta där.  Man får liksom skapa sig lite såna platser runtom i trädgården så passar dom för olika tillfällen. Det är så himla mysigt att sitta där både på morgonen och äta frukost när solen precis är på väg upp och runt 18:00-19:00 på kvällen innan vi byter denna plats mot soldäck för då kommer solen bakom ett hus så vi tar våra soltimmar högre upp på gården. Tur man kan variera sig lite. Och allt som finns på detta bort.. det återkommer jag med i nästa inlägg;). Stor kram!
delikatesser - mitthem - mitthempålandet - pergola - skönahem