Plockmat&tips på gott rödvin

 Nu har jag hållit på och härjat (städat och oljat in diskbänk samt köksbord) i köket halva dagen så nu är jag verkligen värd att sätta mig ner och njuta av lite plock innan kvällens middag som blir biff med hemmagjorda pommes och jag tänkte även göra egen bearnaisesås idag. Var så sjukt länge sen och sen såg att vi hade dragonblad i vinäger nere på jobbet häromdagen och jag har faktiskt letat efter det så gissa min lycka när jag hittade det i samma butik som jag jobbar i.
 
Lite plock behöver inte alls vara krångligt att smaska på innan maten, lite ost, olika salami samt lufttorkad räcker lång väg. Adda lite goda kex, oliver och en god sylt så är du i hamn. Just nu kör jag på hjortronsylt hela tiden, mums!
 
Jag och Björn testar ofta olika röda viner och vill gärna ha lite kraftigare, vi har hittat en Amarone som vi båda gillar men ville även kunna hitta ett lite billigare alternativ och jag kollade över Systembolagets hemsida lite snabbt och hittade ett vin som vi har testat av en annan års gång tidigare. Den ligger inte så långt ifrån i smakklockorna samt så är det kryddigt & mustigt så en sån flaska fick det bli till kvällen.
 
Vinet heter Casa Marrone och har nummer 76686 på Systembolaget, direktlänk har du ---> här. Vinet är ekologiskt och för det mesta så föredrar jag faktiskt dom vinerna. Vinet har en kryddig smak med inslag av fat, torkade körsbär, choklad, pomerans, romrussin och kanel. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött. Blir nog super till kvällens grillade biff.
 
Dags för mig att förbereda kvällens pommes och lägga fram köttet så det hinner vila innan grillning. Jag brukar lägga fram det cirka 2 timmar innan jag ska tillreda det då blir det så himla mört och det bara smälter i munnen. Jag är även väldigt nog med att aldrig översteka köttet utan medium rare är min och resten av familjens melodi. Ha en riktigt fin kväll nu, stor kram.
casamarrone - delikatesser - ostbricka - rödvin