Äppelträden står i fokus

Herregud vad äppeljuice jag gör i dessa tider. Jag älskar verkligen att börja dagen med först ett glas sellerijuice och när den fått marinera i kroppen si sådär ungefär 15-30 minuter så är det dags för äppeljuice. När man har 2 st äppelträd på gården så ska man verkligen ta vara på dom.
 
Vi har två stycken olika äppelträd på gården och dom ena är glasäpplen, jag är mindre förtjust i dom men passar utmärkt i juice och det trädet producerar mer äpplen än det andra som jag gärna äter äpplena som dom är. Har nog aldrig ätit så mycket äpplen i hela mitt liv men det märks även att kroppen mår så mycket bättre av alla fruker jag har börjat att tillföra kroppen.
 
Jag har en jättestor trådkorg som jag fyndade på loppis förra sommaren (har jag för mig) för cirkus 50:- och den passar utmärkt till att förvara äpplen i. Jag brukar dra en ride på gården och kolla hur fallfrukten ser ut som ligger över gräsmattan och plocka i dom som ser fina ut för att använda i juice. Så smidigt att ha dom på bron, lätt att hämta och tar ingen onödigt stor plats inomhus.
 
När jag och Kevin äter frukost varje morgon så brukar han även dra i sig ett glas och nog är det väl lyxigt att nästan varje morgon innan skolan få unna sig ett glas med färsk äppeljuice och inte nog med det, utan äpplen bara några meter från huset.
 
Ibland brukar jag göra juice med morötter eller apelsin också, oftast någon citrus för att få ännu mer vitaminer i oss nu i förkylningstider. Oftast blir det bara att göra varsina glas åt oss men ibland gör jag en fullstor glasflaska med lock som står i kylen så det finns. Men det brukar ta slut fort ha ha.. Nästa vecka tänkte jag koka i ordning massa äppelmos så det finns, blir nog att frysa in en del så det finns att ta upp så fort det tar slut. Kevin äter otroligt mycket gröt eller så gör han omelett/äggröra innan skolan så nog går det åt äppelmos här allt. Juicar ni något?
juicecentrifug - skördetid - äppeljuice
1
Paulina

Har också massa äppelträd. Så gott att göra massa saker med dom nu😋

Paulinageidenmark.devote.se

Svar: Ja det är underbart! Har du även andra fruktträd?
Linda